In English

MagnumLive

Teemu Roivaisen uusi video Käärmeen kieli – Levy julkaistaan syksyllä

JULKAISTU 30/05/2021
Teemu Roivainen, Käärmeenkieli, musiikkivideo

Teemu Roivainen viimeistelee paraikaa syksyllä julkaistavaa sooloalbumiaan. Hän on jo julkaissut tulevalta levyltä useita suosittuja radiohittejä, kuten En halunnut koskaan tietää ja Eedeniin, jotka molemmat ovat olleet komeasti Radio Suomen soittolistan sijalla 1 sekä suosittuja paikallisradioissa eri puolella Suomea. Viimeisin single Uusi alku on ollut suosittu radiohitti niin ikään Radio Suomessa sekä Aito Iskelmässä ja paikallisradioissa.

Ohesta näet uuden Käärmeen kieli -videon. Kappale on sävelletty ja sanoitettu edellisten singlejen lailla yhdessä Teemun työparin Leevi Laurin kanssa. Kappale kertoo kasvamisen ja rakastamisen vaikeudesta ja kauneudesta ja liittyy edellisten singlejulkaisujen kanssa rakkauden, luopumisen, uuden alun ja niihin liittyvien haasteiden tematiikkaan. Nämä kaikki nivoo yhteen uusi popimpi sävelmaailma. Kappale on kuultavissa muun muassa Spotifyssä.

Nuoruudenkaverit Teemu ja Leevi ovat tehneet yhteistyötä ja yli vuosikymmenen ajan. He voivat saada ideansa mistä vain: elokuvasta, kirjasta, kuvasta, musiikista, tilanteesta, ideasta, toisten puheesta, äänestä, toisesta laulusta tai jopa tyhjyydestä. He kirjoittavat yhdessä tekstiä, säveltävät melodiaa ja yhdistelevät molempia. Lopullinen kappale on usein aivan erilainen kuin alkuperäinen idea.

Heidän hyvää yhteistyötään Teemu ja aiheiden henkilökohtaisuutta Teemu valottaa seuraavasti:

– Musiikki, teksti ja sovitus käyvät koko ajan keskenään vuoropuhelua ja nykivät kappaletta eri suuntiin, mutta yleinen suunta on kuitenkin sama. Tarinan, tilanteen tai tapahtuman ei tarvitse olla suoraan laulajan elämästä – vaikka usein ehkä niin onkin. Se, mitä ja miten sanotaan tekstissä, on kuitenkin aina kappaleen tekijän ja tässä tapauksessa myös laulajan valinta ja näin ollen samalla kuva laulun tekijästä sillä hetkellä. 

Artistina ja muusikkona erityisen monipuolinen Teemu muistetaan vuoden 2014 Tangokuninkaana, jolloin hän voitti kilpailun tangomaailman ulkopuolelta tulleena yllätyskilpailijana. Lisäksi hän on tulkinnut viime vuosien aikana paljon viihde- ja iskelmämusiikkia, mutta siirtynyt yhä enemmän popmaisempaa ilmaisua ja sävelmaailmaa kohden. Laulutekniikkaansa Teemu on hionut Sibelius-Akatemiassa musiikinopettajan ja klassisen laulun opinnoilla. Hän tuottaa ja levyttää kaikki kappaleet oman bändinsä kanssa, jonka kanssa yhteissoitto on hioutunut huippuunsa lähes 200 keikan vuositahdilla. Singlet ja levyn julkaisee Yume Records ja jakelee Playground Music.