FI / EN

Annika Nord – Sunnuntaina

Annika Nord

Annika Nordin musiikki tarttuu usein mukaan matkoilta. Tänään julkaistaan uusi kappale Sunnuntaina. 

Laulaja, muusikko ja lauluntekijä Annika Nordin säveltämä ja sanoittama uusi biisi on kertomus siitä, miten toinen ihminen täyttää omia vajavaisuuksia. Siinä kamppaillaan arjen haasteiden kanssa ja tajutaan yhteisen ajan arvokkuus. Sunnuntaina on hyvän tuulinen rakkauslaulu, jossa on mukana jälleennäkemisen riemua.

– Matkustelu ruokkii mun luovuutta. Usein autoa ajaessa tulee mieleen uutta lyriikkaa. Kävellessä saattaa tulla mieleen sellainen melodia, mikä ei lähde pois ennen kuin soitan sen kitaralla. Sunnuntaina biisin ekat lainit kirjoitin, kun palasin kotiin reissusta. Kitaran näppäilyn sävellys auttoi löytämään sanoja seuraavaan säkeistöön. 

– Kitarasta puheenollen tulikin mieleen yksi seikkailu, jolloin MELKEIN hukkasin kitarani ikiajoiksi. 

Kiinan keikalla jännitysmomentteja

– Tänä talvena sain viestin ohjelmatoimistolta, että kiinnostaako keikka Shanghaissa? Luulin sitä vitsiksi. Ajatus toiselle puolelle maailmaa lähtemisestä jännitti hirmuisesti. Totesin kuitenkin, että katuisin päätöstä, jos en lähtisi!

– Perhoset mahanpohjassa pakkasin laukut, kajarin ja kitaran. Hyppäsin lentokoneeseen ja 14h matkustamisen jälkeen löysin itseni 8000km päästä kotoa. Matkalaukut tulivat hihnalle, mutta kitaraa ei näkynyt. Huh huh, sydän jätti pari lyöntiä välistä. 

– Selvitysten jälkeen kävi ilmi, että kitara ei ehtinyt vaihdossa samaan koneeseen. En tiennyt näenkö kitaraa enää koskaan! Keikka oli seuraavana päivänä. Lähdettiin sitten etsimään uutta kitaraa Shanghaista. Seuraavana päivänä vihdoin löysimme kitarakaupan, joka oli täynnä toinen toistaan upeampia kitaroita. Illan keikan soitin kukkakoristeisella uudella kuusikielisellä. 

– Ennen nukkumaan menoa hotellin vastaanotosta soitettiin, että mun Martin kitara oli löytynyt ja saapuisi yön aikana hotellille. Aamupalalle mentäessä sain kitarani takaisin.