FI / EN

Tomi Tuomiselta Ystävänpäivänä uusi single

Tomi Tuominen, juontaja

Tomi Tuomiselta Ystävänpäivänä uusi single – kolmas albumi on parhaillaan työn alla

Kaksi pitkäsoittoa aiemmin julkaissut Tomi Tuominen, joka tunnetaan myös Maikkarin urheiluohjelmista, tekee bändinsä kanssa parhaillaan kolmatta albumia. Ensimmäisen singlelohkaisu, Taivaansininen kaunotar, julkaistaan 14.2.2024. Biisi erottuu kahdesta aiemmasta albumista, Painovoimaa ja Kapakan runoilijan tarinoita, tukevampien soundien myötä.

– Halusin vähän enemmän rock-balladien tyylistä soundia tälle levylle. Finnvoxin miksaajalegenda Risto Hemmi saikin väännettyä juuri sellaisen äänimaailman, mitä olin päässäni pyöritellyt, kertoo biisin säveltänyt ja sanoittanut Tomi Tuominen.

– Bändi koostuu käytännöstä samoista soittajista kuin toisella levyllämme. Rumpuihin on saatu uutena muusikkona alan huippuammattilainen, Miri Miettinen. Mirin soitto kokeneena huippurumpalina vie tätäkin sinkkua eteenpäin juuri oikealla tavalla. Olen aina ihaillut hänen soittoaan ja en voisi olla iloisempi saatuani hänet mukaan tähän projektiin.

Taivaansininen kaunotar kertoo unimaailmassaan unelmiensa puolison näkevästä henkilöstä. Uni on toistuva, mutta aamuisin vieressä on vain tyhjää.

– Sanoituksessa ei ole kysymys omakohtaisesta kokemusta, vaikka idea kumpusikin kotona. Vaimoni, laulaja/artisti Annina Tuominen, oli lähdössä töihin, ja hän käveli luokseni sinertävässä asussa. Totesin hänen olevan kuin taivaansininen kaunotar. Siitä tuli biisin nimi, vaikka teksti onkin sitten jotain ihan muuta. Otin heti kitaran käteen ja aloin säveltää ja kirjoittaa kappaletta.

Annina on mukana stemmalauluissa ja myös sinkun kansikuvassa haavekuvana. Singlen kannen on piirtänyt Meri Kalliosaari.

Tomi Tuominen, laulu
Aki Räty, koskettimet
Joje Puranen, kitarat ja taustalaulu
Annina Tuominen, taustalaulu
Mikko Klemola, basso
Miri Miettinen, rummut

Tomi Tuominen – Taivaansininen kaunotar, cds
Julk.  14.2.2024.
Säv,. & san. Tomi Tuominen, Sov. Aki Räty, Joel Puranen, Tomi Tuominen
Miksaus: Risto Hemmi / Finnvox
Masterointi: Pauli Saastamoinen / Finnvox
Äänitys: Lohja White Hill Studios ja Finnvox
Tuottaja: Aki Räty
Julkaisija: MagnumLive Oy 2023 / Magnum Music