FI / EN

Lasse Mårtensonin musiikki konserttikiertueelle – Lavalla Ami Aspelund, Jannike ja Nicke Lignell

Lasse Mårtensson konserttikiertue

Lasse Mårtensonia muistellaan juhlakiertueella syksyllä – Lavalla Ami Aspelund, Jannike ja Nicke Lignell. 

Edesmenneen rakastetun laulajan ja säveltäjän Lasse Mårtensonin syntymästä tulee kuluneeksi syksyllä 90 vuotta. Mårtensonin uraa ja hänen musiikkiaan kunnioitetaan lokakuussa toteutettavalla kiertueella, jossa lavalla nousevat Ami Aspelund, Jannike ja Nicke Lignell.  

Myrskyluodon Lasse – Lasse Mårtensonin unohtumattomia sävelmiä -kiertue alkaa Kokkolasta 20. lokakuuta ja päättyy Porvooseen 25.10. Muut konserttipaikkakunnat ovat Vaasa, Helsinki, Turku ja Karjaa. Kiertueen säestyksestä vastaa Henrik Wikströmin orkesteri. 

Vuonna 1934 syntynyt ja 2016 menehtynyt Lasse Mårtenson nousi 1960-luvulla yhdeksi maamme suosituimmista laulajista. Hänen tunnetuimpia kappaleitaan ovat vuoden 1964 Euroviisu Laiskotellen sekä Marraskuu, Iltaisin, Mä lähden stadiin, Rikas miesjos oisin sekä Nousevan auringon talo. 

Erityisen suureen suosioon on noussut Mårtensonin säveltämä musiikki Åke Lindmanin ohjaamaan, vuonna 1976 ensi-iltansa saaneeseen Myrskyluodon Maija -elokuvaan. 

– Lasse Mårtensonin musiikki on ollut minulla aina sydäntä lähellä. Minulla oli myös ilo työskennellä yhdessä hänen kanssaan monissa eri produktioissa vuosien varrella. On suuri kunnia saada olla nyt kiertueella kunnioittamassa Mårtensonin muistoa, kertoo Ami Aspelund. 

Myrskyluodon Lasse – Lasse Mårtensonin unohtumattomia sävelmiä
Konserttikiertue syksyllä 2024

Su 20.10. Kokkola, Snellman-sali

Ma 21.10. Vaasa, Ritz

Ti 22.10. Helsinki, Savoy-teatteri

Ke 23.10. Turku, Konserttitalo

To 24.10. Karjaa, Billnäsin Ruukki Isopaja

Pe 25.10. Porvoo, Grand

Kiertueen tuottaa MagnumLive. 

Lue lisää

Lasse Mårtenson konsertin solistit jannike, ami-aspelund, nicke-lignell