FI / EN

Annika Nord etsii Hugoa, joka kävi hänen keikallaan vuosia sitten

Annika Nord, trubadur

Annika Nord on laulaja-kitaristi-lauluntekijä. Hän kiertää Suomea parhaimmillaan 150 keikan vuositahdilla oman bändinsä kanssa. Annikan debyyttialbumi on julkaistu keväällä 2020 ja hänen toista albumiaan odotellaan julkaistavaksi vuonna 2024. Tänä vuonna on aiemmin julkaistu single Vie mut. Nyt Annika julkaisee Hugo-nimisen laulunsa tulevalta albumilta.

HUOMIO, HUOMIO! Onko kukaan nähnyt HUGOA?!

– Olin viikon mittaisella laivakeikalla. Kolmas päivä laivalla lähti käyntiin. Joulukuista merimaisemaa koristivat kaukana siintävät Helsingin valot. Kävelin matkustajien eteen, aloin soittaa kitaraa ja laulaa. Muutamilla oli nenä kiinni kännykässä. Jotkut ottivat torkkuja. Toiset pysähtyivät hetkeksi ohikulkumatkallaan. Yleisö vaihtui solkenaan, kuten laivalla on tapana. KUNNES ihmisten sekaan asteli pieni tyyppi. Hänen suupielensä osoittivat hyvin iloisesti ylöspäin. Metrin mittainen ruskeasilmäinen poika, tuijotti minua ja kitaraani. Hänellä oli suorastaan säkenöivä hymy! Poika tuijotti minua herkeämättä, hymyili ja aina biisin loputtua taputti innokkaasti. Se tunnelma tarttui myös kanssamatkustajiin.”

– Kymmenen biisin setti läheni loppuaan. Minua mietitytti, miten niin pieni poika jaksoi edelleen seistä paikoillaan ja hymyillä minulle kuin Naantalin aurinko. Setti päättyi ja laiva saapui Tallinnaan. Poika käveli luokseni, isänsä kanssa. Hänen isänsä puhui englantia ja kertoi heidän tulleen Italiasta Suomeen lomamatkalle. Ja että hänen 6-vuotias poikansa nautti musiikista todella paljon. Mulla oli mukana muutama levy ja flaieri. Hän tahtoi ne kaikki ja vaati nimmarin. Kirjoitin levyn kanteen omistuskirjoituksen Hugolle.”

– Silmäni täyttyivät kyynelistä, kun tajusin että en näe Hugoa enää ikinä. Tuo hetki sai minut kirjoittamaan biisin, jonka nimesin Hugon mukaan.

– Miten löydän Hugon? Muistelen hetkeä lämmöllä. Haluaisin niin kovasti soittaa biisin hänelle ja kiittää häntä. Hän teki minuun lähtemättömän vaikutuksen ihanalla energiallaan. Hänen hymynsä valaisi koko laivaviikkoni!

Katso musiikkivideo! 


Annika Nord – Hugo, julk. 6.10.2023, Magnum Music

Annika Nord, singlen kansi Hugo

www.annikanord.com 

https://www.instagram.com/annikanordmusiikki 

https://www.facebook.com/annikanordmusiikki/ 

spoti.fi/366dhmZ

Tiktok