FI / EN

Esa Nummela ottaa 80 kg pois harteilta

Esa Nummela musta lierihattu päässään.

Muusikko–laulaja Esa Nummelan syksy pärähtää käyntiin uudella kappaleella.

– Sun hymys on enemmän surua, kuin monen ilossa naurua” – tästä biisin aloituslainista lähti oikeastaan koko tämä 80 kg -biisi liikenteeseen.

– Haluttiin Petri Munckin kanssa tehdä rakkauserolaulu, mutta kauniilla kulmalla, eli että joskus on ihan ok päästää irti, jos toisen hymyssä ei oo enää iloa, kertoo Esa biisin taustasta.

80 kg biisin sävellys ja sanoitus on Munckin ja Nummelan yhden iltapäivän biisileirin työn tulos. Laulut hoitaa Esa Nummela, kitarat Jaakko Kääriäinen ja kaikki muut soittimet, taustalaulut, tuotanto, äänitys ja miksaus on Petri Munckin käsialaa.


 

– Samalla tekijätiimillä mennään kun nyt jo useamman vuoden ajan on menty. Petehän on mun vanha lukiokaveri ja jo silloin on kimpassa alettu tekemään musaa niin miksi sitä ehjää korjaamaan, Esa kertoo.

Tällä hetkellä Esaa työllistää keikkojen lisäksi paljon erilaiset teatteriprojektit:

”Hei, Me Revytään” -revyy menee Salon ravintola Musinessa koko loppuvuoden 2023 (sekä lisää näytöksiä luvassa Billnäsissä toukokuussa 2024). ”Kyllä Isä osaa Espanjassa” -näytelmä tulee taas ensi-iltaan 16.2.2024 Salon Provinssiteatterissa ja kesä 2024 Esalla meneekin sitten taas kesäteatterin pyörteissä tällä kertaa Mathildedalin kesäteatterin lavalla.

”Eihän muistella pahalla, tahdon hymyysi iloa. Lähes 80 kiloa otan pois sun harteilta.”

Kappaleen julkaisee perjantaina 10.11.2023 MagnumLive / Magnum Music

Esa Nummelan 80 kg -singlen kannessa on moniväriseksi värjätyt naisen kasvot.