FI / EN

Maikki teki Helena Eevan ja Toivo Kärjen kappaleesta oman versionsa

Maikki, eli Marja Pisilä, singlen kansi. Neitoset

Sanoittaja ja ruonoilija Helena Eevan syntymästä 100 vuotta. Hänen Jos helmiä kyyneleet ois -sanoitus soi nyt Maikin tulkitsemana ajattomasti tässä ajassa.  

Vuonna 1968 Toivo Kärki sävelsi pöytälaatikostaan löytämänsä Helena Eevan tekstin Jos helmiä kyyneleet ois. Sittemmin teos on jätetty niille sijoilleen, vaikkakin se on yksi Helena Eevan tunnetuimmista sanoituksista. Neitoset-yhtyeen solisti Maikki valitsi tämän tekstin tuotteliaan sanoittajan satojen teosten joukosta, koska kokee sen olevan tässä maailman ajassa ajankohtaisempi kuin koskaan. Kaikessa mutkattomuudessaan VK-Studiolla äänitetty tyylikkään seesteinen versio tekee kunniaa Paula Koivuniemen alkuperäisteokselle.

“Kappaleen sanoittajan syntymästä on vierähtänyt sata vuotta ja silti runot ovat jääneet elämään. Uudet esittäjät levyttävät Helenan lauluja edelleen”, muistelee äitiään Helenan tytär Helka Eeva-Korpela.

Maikin debyyttisingle Yön huuma saa jatkoa Jos helmiä kyyneleet ois sovituksen myötä. “Minulle laulu kertoo ennen kaikkea rakastamisen vaikeudesta. Siitä, miten kaikki maailmassa lopulta kiteytyy tämän suuren sydämen voiman ympärille. Olipa sitten kyse rakkaudesta kumppania, lasta tai itseään kohtaan, koskaan rakkaus ei toteudu kyynelittä”, kuvailee Maikki itse.

Maikki – Jos helmiä kyyneleet ois 
Säv. Toivo Kärki San. Helena Eeva,
Sov. Juha Maunu & Ville Mäkimattila
Julkaisija: Kustannusyhtiö SOLJUMO

Marja Pisilä (Maikki): laulu, taustalaulu
Ville Mäkimattila: koskettimet, taustalaulu
Sauli Mäkimattila: kitarat ja basso
Thomas Rönnholm: rummut
Rami Hänninen: lyömäsoittimet

Maikki, eli Marja Pisilä, singlen kansi. Neitoset