FI / EN

Tuula Amberlan 40-v-juhlan kunniaksi kiertue ja kappale Keijon elämää

Tuula Amberla nojaa puuhun syksyisissä maisemissa.

Tuula Amberla juhlistaa 40-vuotistaiteilijajuhlaa kiertueella ja uudella musiikilla

Tuula Amberla lähtee lokakuussa 40-v.taiteilijajuhlakiertueelle ja julkaisee sen alkuun upouuden kappaleen: Keijon elämää (Magnum Music, julk. 6.10.2023).

Spotify
Apple Music
Deezer

Kappale juhlistaa Tuula Amberlan ja Ilpo Murtojärven yhteistyötä, jota on kestänyt jo 40-vuoden ajan. Syksyllä 1983 kaksikko kohtasi studiossa, teki ensimmäisenä yhteistyönään kappaleen Lulu, joka tuli osaksi suomalaisen musiikin ansiokasta historiaa.

Tuula Amberla, Keijon elämää -single

Tuula kertoo kappaleesta, jonka on sanoittanut Aarni Varjonen: – Keijon elämää on tarina meistä kaikista maailman myllerrysten keskellä. Illan uutiset ovat ylittäneet kerta toisensa jälkeen vilkkaimmankin mielikuvituksen ja ihmiset huokaavat epäuskoisena, että ei kai sentään ja mitä vielä tämänkin jälkeen. Kaikki muut paitsi Keijo, jolla ei ole huolia, koska uutiset blokkailee hän! Voisipa joskus päästä samanlaiseen pieneen kuplaan ja unohtaa hetkeksi kaiken, mitä ympärillä tapahtuu. Ihan niin kuin Keijo. Ja vaikka se tuntuisi kuinka väärältä, niin edes pieneksi hetkeksi.

– Inspiraationi sävellykseen löytyi vanhaa italialaista iskelmää kuunnellessani. Kappaleessa soi menneiden vuosien swing-tunnelma, ja se on tehty Tuulaa ajatellen – ja myös kiertueen Pienen Jazzorkesterin repertuaariin sopivaksi, kertoo säveltäjä Ilpo Murtojärvi, joka on ollut säveltäjänä / sovittajana kymmenissä Tuulan esittämissä kappaleissa.

Ilpo Murtojärven upeat sovitukset ja Tuulan omaperäinen tapa tulkita tekstejä ovat työparin tavaramerkki, josta on saatu nauttia vuosien varrella monissa koskettavissa tarinoissa. Laulut ovat kestäneet aikaa ja niiden tarinat ovat yhtä koskettavia tänäkin päivänä; laulut naisista Lulu, Lona, Margot tai laulut lapsuudesta ja aikuisuudesta Korppi, Auto sammui maantien laitaan ja Pienet sanat. Keijon elämää kunnioittaa aikaisempien laulujen henkeä ja on leikkisä ja jatsahtava musiikillinen ilottelu, joka saa hyvälle tuulelle.

Nämä paljon muuta ovat ohjelmistossa, kun Tuula Amberla & Pieni Jazzorkesteri lähtevät kiertueelle lokakuun lopulla. Kiertue jatkuu kevään 2024 puolella.

Lululla oli kolme mieltä – 40 v. taiteilijajuhlakiertue
Tuula Amberla & Pieni Jazz-orkesteri 

ti 24.10. Seinäjoki, Kalevan navetta, Hugo-Sali, klo 19
ke 25.10. Ylivieska, Akustiikka, klo 19
to 26.10. Oulu, Pohjankartanon sali, klo 19
pe 27.10. Sotkamo työväentalo, klo 19
la 28.10. Savonlinna, Kulttuurikellari, klo 19

Liput alk. 35 e / Lippupiste.

Lisätiedot konserteista: https://magnumlive.fi/liput

Tuula / Instagram

Tuula / Facebook

Tuula Amberla 40 v juhlakonsertti