In English

MagnumLive

Patajätkältä tuplasingle: Jäljet hiekassa & Sä kaunehin oot

JULKAISTU 29/07/2016

Patajätkä julkaisee ensimmäistä kertaa studiomusiikkia, heti alkuunsa kahden kappaleen verran. Yhtyeen solisti, hämeenlinnalainen Miikka Henriksson valottaa kappalevalintojen taustaa:

– Orkesterin mieltymykset ohjelmistonsa suhteen ovat olleet kallellaan vanhempaan musiikkiin ja sieltä löytyivät aiheet myös kahteen levytettävään kappaleeseen. Jäljet hiekassa on julkaistu Suomessa aiemmin mm. Tamara Lundin laulamana tangona. Patajätkän soittamana kappale sai uudenlaisen asun ja versio henkii kaihoisaa tunnelmaa rautalankasävytteisesti suomalaiseen sielunmaisemaan sopivasti.

– Sä kaunehin oot -kappale sai myös uudenlaista ilmettä Laila Kinnusen aikoinaan esittämään versioon. Kappale on kuulunut orkesterin ohjelmistoon tanssittavana foxina jo pitkään, ja näin ollen se ansaitsi paikkansa tulla myös äänitetyksi.

– Patajätkän soundia on tietoisesti haluttu rakentaa siten, että luotetaan kaikuvien kitaroiden ja urkujen sointiin ja soitetaan rehellisesti musiikkia, joka tuntuu jaloissa. Kumpaakin kappaletta voidaan pitää kummarruksena hienojen naislaulajiemme suuntaan, joita Tamara Lund ja Laila Kinnunen olivat kumpikin ja laulut elävät edelleen.

• Kuuntele Patajätkä – Sä kaunehin oot Youtubessa.

Rautalankaotteella tanssimusiikkiin tarttuva Hämeenlinna – Tampere -akselilta ponnistava Patajätkä on rillumareihenkinen orkesteri. Patajätkä suhtautuu intohimoisesti esittämäänsä musiikkiin, ja mukana kulkee koko ajan myös ajatus siitä, että musiikki palvelee hyvin myös asiaan perehtyneempää yleisöä.

Miikka Henriksson – laulu, kitara
Jaakko Luoma – basso, laulu
Osku Paappanen – koskettimet, laulu
Ville Hatanpää – rummut


1. Jäljet hiekassa
Kesto 3:13 / Fimgm1600054
säv. Jo van Wetter / san. Tuula Valkama
sov. Patajätkä

2. Sä kaunehin oot
Kesto 3:33 / Fimgm1600055
säv. Secunda Sholom Sholem / san. Martti Jäppilä
sov. Patajätkä

MGM-415 / Julk. 08/2016

www.patajatkayhtye.fi
facebook.com/patajatkayhtye
www.magnumlive.fi/patajatka