In English

MagnumLive

Meistä on moneksi: näin toteutimme Saara Aallon Suomen vierailun muutamassa tunnissa

JULKAISTU 07/12/2016
Saara Aalto Suomessa X Factor -kuvausryhmän kanssa

Me MagnumLivellä olemme tunnettuja siitä, että tilanteen niin vaatiessa laitamme hihat heilumaan ja teemme pienessä ajassa lähes mahdottomasta mahdollista – laadusta kuitenkaan tinkimättä. Näin kävi myös viime viikonloppuna, kun brittien X Factor –kilpailussa mukana oleva suomalainen laulaja Saara Aalto teki suomalaisittain historiaa pääsemällä sunnuntai-iltana kilpailussa kolmen parhaan joukkoon eli finaaliin. Tällöin ohjelman tuotantoyhtiö Thames/FremantleMedia Ltd Lontoosta vahvisti MagnumLivelle, että Saara lentäisi X Factor -kuvausryhmän kanssa Suomeen seuraavana päivänä. Saara tapaisi fanejaan ja mediaa ensin lentokentällä ja myöhemmin illalla olisi vuorossa keikka Helsingin Senaatintorilla.

Alkutilanne ja haasteet

Vaikka tapahtumaa oli suunniteltu parin päivän ajan, itse toteutus tehtiin Saaran finaaliin pääsemisen ja Saaran Suomeen paluun välisenä aikana – aikaa ei siis ollut montaa tuntia.

Hihat laitettiin heilumaan: MagnumLive hankki kaiken tarvittavan Senaatintorin keikkaa varten ja vastasi näin kokonaisvaltaisesti tapahtuman tuotannosta, johon kuului useita liikkuvia osia. Myös juontaja tapahtumaan täytyi löytää ja tehtävään valjastettiin Kristoffer Ignatius. Valokuvaajakin saatiin buukattua paikalle pikaisella aikataululla. Ehdittiinpä Senaatintorille järjestää vielä joulupukkikin hevoskärryineen Saaraa vastaanottamaan. Lisäksi Helsingin kaupunki järjesti tapahtumaan ilotulituksen.

Suurimmat haasteet olivat tiukan aikataulun lisäksi tapahtuman järjestämiseen liittyvät luvat, jotka tarvittiin nopeassa aikataulussa niin Helsingin kaupungilta kuin myös poliisilta ja pelastusviranomaisilta. Tapahtumaan oli lisäksi saatava paikalle järjestysmiehet ja tapahtuma-alueen rajaavat aitaukset.

Senaatintorilla oli samanaikaisesti meneillään Tuomaan markkinat, joten itse torialue ei ollut käytettävissä Saaran esiintymiseen. Esiintymispaikaksi saatiin sovittua Senaatintorin laidalla sijaitsevan Tuomiokirkon portaat ja yleisömääräksi arvioitiin noin 3000 henkilöä. Haastavaa oli keksiä, millaista äänentoistojärjestelmää käytetään, kun lopullinen yleisömäärä ei ollut tiedossa. Myös erittäin tuuliset olosuhteet toivat omat haasteensa äänentoiston suhteen.

Maanantai-iltapäivänä Senaatintorille kuljetettiin aidat, äänentoistoon ja valaistukseen liittyvät laitteet sekä rekvisiittaa illan esitykseen. Oli myös pohdittava, miten yleisön tila rajataan ja turvallisuusasiat huomioidaan.

Miten tapahtuma onnistui?

Keikan tekniikasta vastasi Magnum-konserniin kuuluva, valo- ja äänitekniikkaan erikoistunut Lakeus Sound Oy, jonka tekemää toteutusta Saara kiitteli myöhemmin Facebook-päivityksessään. MagnumLive hoiti myös lentokenttätapaamisen tiedottamisen ja vastasi mediakontakteista sekä yhteydenpidosta Fremantle Media Ltd:n kanssa.

Äärimmäisen tiukasta aikataulusta huolimatta kaikki sujui Saaran vierailun aikana mallikkaasti. Senaatintorin tapahtumassa paikalla oli arviolta huikeat 10 000 ihmistä. Lavalla nähtiin Saaran lisäksi myös X Factor UK:n juontaja Dermot O’Leary. Myös Saaran mukana ollut kuvausryhmä oli ihmeissään siitä, miten tapahtuma oli onnistuttu saamaan kokoon niin lyhyessä ajassa.

Pikavisiitin jälkeen, heti seuraavana päivänä, Saara ja kuvausryhmä palasivat Lontooseen jatkamaan kilpailun harjoituksia ja tulevia finaaliesityksiä. Suomen vierailulla otettuja nauhoituksia nähdään tulevan viikonvaihteen X Factor UK –finaaleissa. Ohjelma nähdään suorana tv-lähetyksenä myös Suomessa Subilla. Lauantaina 10.12. kilpailee finaalikolmikko ja sunnuntaina 11.12. vuorossa on superfinaali, jossa voittaja valitaan.

Olemme erityisen iloisia, että saimme Saaran kanssa viedä omalta osaltamme Suomi-kuvaa maailmalle, kymmeniin maihin ja miljoonille katsojille. Jo pelkästään Iso-Britanniassa X Factor UK -finaalilähetyksiä seuraa televisiosta 10 miljoonaa katsojaa. X Factor UK -ohjelma näkyy lisäksi useissa maissa ympäri maailmaa, mm. USA:ssa, Uudessa-Seelannissa, Kanadassa ja Brasiliassa – sekä tietenkin Suomessa.

Jos sinä tarvitset apua tapahtumasi toteuttamisessa – joko pikaisesti toteutettuna versiona tai pidemmän tähtäimen suunnitelmalla, otathan yhteyttä meihin! Autamme sinua kaikissa tapahtumiin liittyvissä järjestelyissä – niissä mahdottomilta tuntuvissakin. Ota yhteyttä!

Saaran vierailua Suomeen tukivat Helsingin kaupunki, Visit Helsinki ja Visit Finland. Lisäksi Helsingin Tuomiokirkko antoi portaansa käyttöön illan keikkaa varten.

Katso muita toteuttamiamme tapahtumia