In English

MagnumLive

Lipsaset julkaisee 20-v. juhlansa kunniaksi kolmen singlen sarjan

JULKAISTU 22/05/2018
Lipsaset, bilebändi

Lipsaset on 70-luvun suomenkielisestä viihdekentästä ammentava orkesteri, joka viettää tänä vuonna (2018) 20-vuotisjuhlaansa. Näiden 20:n vuoden aikana Lipsaset on ehtinyt kiertää Suomea ristiin rastiin ja keikkoja on kertynyt yli tuhat.

Juhlavuoden kunniaksi on taltioitu kolme uutta biisiä julkaistavaksi sarjajulkaisuna. Ensimmäinen niistä Maantieltä taloon julkaistaan perjantaina 25.5. radiosinglenä, toisessa aallossa julkaistaan parin viikon päästä Aivan varmaan ja kolmannessa juhannusherkkuna Soita discomusaa.

 Tässä Lipsasten kitaristin ja perustajäsenen Tommi Tiittalan – aka Antsa Lipsanen – mietteet julkaisujen sarjasta:

 – Julkaisemme biisit porrastetusti, jotta kuuntelijoille jää sopivasti tutustumis- ja fiilistelyaikaa, ja aikaa odotella seuraavaa.

 • Kuuntele Lipsaset – Maantieltä taloon Spotify / iTunes 


 
Maantieltä taloon on Dannyn aikanaan levyttämä (1972) ja tunnetuksi tekemä Giorgio Moroderin biisi, joka on kulkenut mukanamme lähes koko uran ajan. Tästä ei ole juurikaan muita levytyksiä, ja koska esittäjä on se kaikkein suurin Lipsanen, oli valinta helppo. Tämä biisi tarjoilee gruuvaavaa livetunnelmaa, vaikka onkin studiotaltiointi. Tämä on yksi keikkasettimme syömähampaista.

Aivan varmaan on Lipsasten itse kääntämä biisi, joka tunnettaneen vielä toistaiseksi paremmin Kissin esittämänä I Was Made For Lovin´ You (1979). Olemme ihastelleet alkuperäistä biisiä jo pitkään, ja koska käännöstä ei ollut olemassa, teimme sen itse. Hyvä tuli ja yleisö tunnistaa ja pitää vahvasti tästä versiostamme.

 – Soita discomusaa on alkuperäiseltä nimeltään Play That Funky Music (1976). Tämä funk-styge tuli pariin otteeseen meitä vastaan, vaikka olikin tuttu jo kaukaa ja hyvin pian kypsyi päätös siitä, että tämä oli saatava ohjelmistoon. Käännöksen valmistimme itse, koska jälleen kerran, tästäkin hienosta kappaleesta puuttui suomenkielinen käännös. Saimme vangittua alkuperäisen idean hyvin ja muotoiltua sen vielä suomen kielelle sopivaksi. Tämä on livesetin ehdottomia kulmakiviä.

Lipsaset on tunnettu energisestä lavaesiintymisestään ja uskollisuudesta 70-luvun tyylille biisimateriaalin lisäksi aina pukeutumista ja soundia myöten. Tästä ei tingitä. Juhlavuosi näkyy syksyn juhlakiertueen muodossa, joka huipentuu syntysijoillamme Savonlinnasalissa järjestettävään konserttiin la 13. lokakuuta.

Kokoonpano: Iso-T, Johtavaa laulua, huuliharppuja ja kolistimia / Antsa, kitaroita ja yleistä melskausta / Teemu-Johannes, koskettimia, viulukoneita, moogia ja laulua / Hoss, rumpuja ja laulua. / I-Mies, kitaroita ja laulua / Mauriensio, bassoja ja taiteellista vastuuta.

 Lipsaset, musiikin julkaisusarja 2018

  • Maantieltä taloon, RADIOSINGLE, julk. 25.5.2018 / FIMGM1800025 / MGM-478
    Muut julkaisut suoratoistopalveluissa:
  • Aivan varmaan (I Was Made For Lovin’ You), julk. 8.6.218 
  • Soita discomusaa (Play That Funky Music), julk. 22.6.2018
    MagnumLive Oy

Lipsaset, Maantieltä taloon