In English

MagnumLive

Joel Hallikaisen kesän nostalgiakiertue starttaa uuden singlen siivittämänä

JULKAISTU 24/04/2017
Joel Hallikainen, nostalgiakiertue 2017

Joel Hallikainen julkaisee ennen odotettua nostalgiakesää uuden tanssisinglen, täsmäiskuna tanssilavoille ja kesäfestareille suuntautuvaa kiertuettaan vauhdittamaan. Kappaleen Elämän säkeet on säveltänyt ja sanoittanut Joelin oma poika Eeli Hallikainen.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 35 vuotta ensimmäisestä ammattilaiskeikasta, 25 vuotta Kuurankukan julkaisemisesta, kilometrejäkin Joelin matkamittariin syksyllä 55 vuotta. Nyt julkaistaan myös kesän kiertue. Ensimmäinen kaikka on Vapun jälkeen 3.5. Viking Gracelta. Ensimmäinen lavakeikka on la 6.5. Raision Huvilinnussa.
Katso Nostalgiakiertue 2017 >>

– Vanhin poikani Eeli rakentaa omaa soolouraansa ja kirjoittaa biisejä. Tunnistan hänessä laulajan ja lauluntekijän, olkoonkin oma poikani. Eelin työpöydälle valmistui yllättäen isälleen tekemä laulu. Demossa oli ripaus Irwiniä ja toinen Kuurankukkaa. Se kuulosti tutulta. Pienin säädöin saisin sen loistavasti sopimaan suuhuni. Lauluhan kertoi minun tarinan. Kysyin Eeliltä lupaa saada tehdä sen levylle.

– Studiolla biisin lopputuotanto vaiheessa Eeli huomasi, että hänen laulunsa oli kokenut melkoisen muutoksen. Olin tuonut sen lähelle itseäni ja lauluun oli tullut 90-luvun kaiku. Jotain muuta, mitä nuori lauluntekijä työhuoneessaan oli kenties ajatellut. Stemmalauluvaiheessa Eeli seisoi studiolla mikrofonin takana ja totesi, ettei voi laulaa tässä mukana. Biisi oli muuttunut sovituksessa niin paljon, ettei Eeli sitä enää omakseen tunnistanut. Minä taas koin, että olemme onnistuneet tekemään hyvän tanssibiisin. Painokkaan isä-poika sanailun päätteeksi mies marssi ulos studiosta.

– Tätä kirjoittaessa pöly on jo laskeutunut. Rakkauden hengessä solmittu rauha on palannut Hallikaisten taiteilijaperheeseen. Eeli seuraa mielenkiinnolla biisinsä lentoa, isänsä nostalgiarundia ja juhlavuoden kesän keikkoja. Isänä tunnen ylpeyttä siitä, että saan laulaa poikani tekemän biisin.

– Kun Elämän säkeet, nyt näin on julkaistu, soi siinä luomisen ilo ja kipu. Rakkaus musiikkiin ja sukupolvien välinen ero. Uskon biisin putoavan tanssikansan jalan alle, ja tunnen sen sopivan suuhuni. Tiedän Eelin olevan ylpeä isästään, niin kuin minä olen ylpeä osaavasta ja herkästä pojastani, jonka oma muusikon tarina on vasta alussa.

Joel Hallikaisen rinnalla kesän keikoilla soittaa Miikka Henrikssonin liidaama Patajätkä.

Joel Hallikainen – Elämän säkeet, cds, 3’05
FIMGM1700011 / MGM-433
säv. & san. Eeli Hallikainen / sov. Jouni Lehtonen
MANUS / (c) Suomen Sävel Oy / (p) MagnumLive Oy

Joel Hallikainen, Elämän säkeet, kesäkiertue

joelhallikainen.com