In English

MagnumLive

Jarkko Honkasen Sydän-albumi ja video julkaistu

JULKAISTU 05/11/2021
Jarkko Honkanen nojaa autoon

Jarkko Honkasen lyriikka ja tulkinta herättävät Esa Elorannan biisit eloon Sydän-albumilla.

Pitkän linjan laulaja ja esiintyjä Jarkko Honkanen on saanut valmiiksi kaksi vuotta kestäneen levyntekoprosessin. Sydän-pitkäsoitto syntyi saumattomassa yhteistyössä Suomen ykkösmuusikoiden ja erityisesti Esa Elorannan kanssa. Syvä ja sielukas Honkanen tulkitsee Elorannan sävellyksiä ja omia sanoituksiaan aikuisen miehen kokemuksella ja täynnä lämpöä.

– Esalle haluan antaa vilpittömän erityiskiitoksen hänen korvaamattomasta panoksestaan. Hän näki vaivaa, jopa pieniä yksityiskohtia myöten ja piti homman kasassa kaikin puolin, Honkanen toteaa.

Eloranta vastaa pitkäsoiton kaikista sävellyksistä ja levyn sovituksesta sekä tuotannosta. Muita kokonaisuutta synnyttäneitä muusikoita ovat kosketinsoittaja Antti Ikola, basisti Masa Maijanen, rumpali Harri Ala-Kojola ja ohjelmoija Jorma “Hämis” Hämäläinen, joka myös äänitti, miksasi ja masteroi Sydän-albumin.

– Kaiken kruunasi ’Hämiksen’ kärsivällisyys, läsnäolo, vaivannäkö, kokemus ja ammattitaito. Uskomattoman taidokkaita ammattimiehiä koko studioporukka. Oli hieno, vapauttava kokemus työskennellä Suomen eturivin muusikoiden kanssa. Kerrankin minä olin hiljaa, lauluani lukuunottamatta, Honkanen tunnustaa.

Lopputulos on kauttaaltaan komeaa kuultavaa. Laulaja omistaakin Sydän-albumin perheelleen ja faneilleen, jotka tukevat artistia mutkaisella ja rosoisella tiellä.

– Tämän albumin teko oli minulle suuri kunnia ja ylpeänä saatan matkaan aikaansaannoksemme, Honkanen tiivistää.

Samaan aikaan Sydän-albumin kanssa julkistetaan Ahti Nykäsen tuotantoryhmän kanssa työstetty musiikkivideo levyn nimikappaleeseen Sydän. Kuvallisessa tarinassa Honkanen kruisaa elämää eteenpäin vuosimallin 1971 Ford Mustangilla.

– Kappale sai visuaalisen ilmeen loistavissa käsissä: sopivasti ilmava ja rauhallisesti etenevä tarina tulee videolla hyvin ilmi. Videon teko syksyisen kylmissä maisemissa Kemijoen partaalla oli mieleenpainuva kokemus. Myös sisäinen ’pikkupoikani’ sai, mitä halusi, Honkanen hymyilee.

Levyllä mukana ovat:
Jarkko Honkanen – laulu, sanoitukset
Esa Eloranta – kitarat, taustalaulu, sävellykset
Antti Ikola – koskettimet, ohjelmointi ja taustalaulu
Masa Maijanen – basso
Harri Ala-Kojola – rummut
Jorma ”Hämis” Hämäläinen – ohjelmointi, äänitys, miksaus, masterointi

www.jarkkohonkanen.com

Sydän, CD

1. Elämä 6 – Surut 0
2. Kaikenkantaja
3. Sydän
4. Särkymättömät
5. Surun sulkia
6. Taottua rautaa
7. Tärkee
8. Käsiraudat
9. Viimeinen kerta
10. Nukutaan yli yön

Videon tekijät:
Ahti Nykänen, Arttu Haavikko, Janne Jakola, Samu Rötkönen, Petri Lampela