In English

MagnumLive

Ilmainen Jukka Ammondtin Kohtalon tango -novellisarja julkaistaan tänään

JULKAISTU 05/01/2018
Jukka Ammondt, Kohtalon tango, kirja

Filosofian tohtori, professori Jukka Ammondt on tehnyt mittavan työuran yliopiston opettajana ja tutkijana kirjallisuuden ja kulttuurin alalla. Hän on laaja-alainen humanisti ja kirjailija, joka on oman elämänsä perustana pitänyt johtoajatuksenaan antiikin filosofeilta perittyä suurta elämänohjetta ”tunne itsesi”.

Tangotohtorina tunnetun professorin monipuolinen tutkimustyö suomalaisesta tangosta 1990-luvulla oli alku hänen aktiiviselle julkisille esiintymisilleen ja luennoilleen. Nykyään Jukka Ammondt on haluttu luennoitsija myös ulkomailla. Nyt satavuotiaan Suomen uuden taipaleen alussa Ammondt haluaa julkaista veloituksetta jokaisen suomalaisen luettavaksi novellikokoelmansa Kohtalon tango. Hän johdattaa lukijansa elämän tanssiparketille kokemaan kaipuun ja kohtalon sointuja.

• Kuuntele esittely (Youtube)

• Kuuntele äänikirja Onnea etsimässä (Youtube)
• Kuuntele äänikirja Kaksi maalia alivoimalla (Youtube).

• Lataa ilmaiseksi Jukka Ammondt – Kohtalon tango (pdf)
• Lataa ilmaiseksi Jukka Ammondt – Kohtalon tango (eBook)

– Kertomuskokoelmassa Kohtalon Tango seurataan suomalaista elämänmenoa ja miehen askelkuvioita itsenäisen Suomen monilta vuosikymmeniltä. Kerron ihmisistä, jotka kulkevat elämänsä polkuja pyrkien toteuttamaan oman inhimillisen arvomaailmansa ja sisäisen tuntemuksensa mukaista päämäärää, toteaa jyväskyläläinen Jukka Ammondt. Hänen tuotantoonsa kuuluu kirjallisuuden ja kulttuurin tutkimukseen liittyvän oppialansa julkaisujen lisäksi myös useita kaunokirjallisia teoksia.

Julkaisuaikataulu

Kohtalon tango julkaistaan e-bookina ja pdf:nä loppiaiseksi 2018. Virallinen julkaisupäivä on perjantai 5.1.2018. Novellikokoelman voi ladata ilmaiseksi kyseisenä päivänä nettisivuilta www.magnumlive.fi

Kahdesta kokoelman novellista, Kaksi maalia alivoimalla ja Onnea etsimässä, julkaistaan julkiseen jakoon myöhemmin äänikirja. Niiden lukijana toimii Jami Kananen. Äänikirjoja voi kuulla myös radioissa (lisätietoa myöhemmin.)

Novellikokoelman aihealueet

– Kohtalon tango -kokoelmani on syntynyt useiden vuosin aikana kirjoittamistani kertomuksista, jotka nyt saavat ensi kertaa julkaisufooruminsa. Ne avaavat eteemme miehen elämän, jossa työ ja toiminta, toiveet, yksinäisyyden tuska ja kaipuu punoutuvat tarinoiksi. Kaikkien kolmentoista kertomuksen aiheiden lähtökohtana on ollut jokin tilanne tai tapahtuma elävässä elämässä, joka on antanut luovan sytykkeen tarinan kirjoittamiseen, valottaa Ammondt.

– Kiintoisan esimerkin tarjoaa Meni tie, tuli talo. Tämä kertomus perustuu Kanadaan muuttaneen setäni minulle vuosikymmeniä sitten lähettämään kasettiin, jossa hän kertoo työnhakumatkastaan Käkisalmen rakenteilla olevaan selluloosatehtaaseen 1930-luvun alkuvuosien suuren lamakauden aikana. Kertomuskokoelman aiheet sijoittuvat kuitenkin pääpainotteisesti kuvaamaan itsenäisen Suomen tämän päivän miehen vaeltamista elämän aallokossa.

Kohtalon tango – novellit
1. Suviseurat maalaistalossa / 2. Luonnon taikavoima / 3. Lamartine / 4. Konfliktintutkijan viimeinen puhe / 5. Pullopostia ruotsinlaivalta / 6. Pandoran lipas / 7. Pyrrhoksen voitto / 8. Kaksi maalia alivoimalla / 9. Meni tie, tuli talo / 10. Onnea etsimässä / 11. Minne menet, mies? / 12. Kohtalon tango / 13. Ylösnousemus

Jukka Ammondtin missio senioreiden aktivoinnissa

Seniorit ovat suuri potentiaalinen yhteiskunnallinen voimavara, ja heidän elämää rakentava ja elämänkokemuksia myönteisesti säteilevä panoksensa olisi saatava entistä määrätietoisemmalla toiminnalla esiin. Valitettavasti moni seniori-ikäinen kärsii yksinäisyydestä ja syrjäytymistä. Ne ovat nykyajassamme tulleet entistä vakavammiksi ongelmiksi.

– Yksinäisyys sosiaalisten suhteiden puutostilana ja vieraantuneisuuden tuntemuksena voidaan torjua vuorovaikutuksella toistemme kanssa. Traagisetkin elämänkokemukset ja menetyksen kipeät tuntemukset eivät saa jäädä meitä masentamaan. Totuus, hyvyys ja kauneus ovat löydettävissä elämää kannattavina voimina. Ja näitä hyvää elämää yllä pitäviä ikuisia arvoja voivat parhaiten juuri seniorit elämänkokemustensa myötä siirtää eteen päin.

– Yhteiset harrastukset, matkat ja vaikkapa senioriristeilyt erilaisine ohjelmineen ja keskusteluineen ovat elämän luovaa haltuunottoa, toteaa
Jukka Ammondt.

Hän on viime aikoina luennoinut Euroopassa myös kertomuskokoelmaan liittyvästä aiheesta: ”Kaipaus ihmisen voimavarana.”

– Kaunokirjallisuuden lukeminen tarjoaa innostavan matkan kertomusten maailmaan. Olemme yhteydessä kielen ilmaisulliseen monimuotoisuuteen, joka tarjoaa aivojemme toiminnalle välttämättömiä virikkeitä mielikuvallisen maailman aktivoimiseen. Kohtaamme uuden kokemustodellisuuden ja tunnemme näin samalla elämän arvoja luovan hedelmällisen maaperän sykkeen, kiteyttää Jukka Ammondt.