In English

MagnumLive

FBI-beatin uuden Suomipojan on sanoittanut Kyösti Mäkimattila

JULKAISTU 14/10/2022
FBI-beat, orkesteri

FBI-beat on taivaltanut jo 25 vuotta ja keikkaillut joka Suomen notkoissa ja saarelmissa. Yhtyeen kosketinsoittaja Miikka Törmälä, joka on myös sovittanut nyt julkaistavan Suomipoika-kappaleen, kertoo yhtyeen uusimmasta juhlavuoden julkaisusta seuraavaa:

– Etsittiin bändin kanssa niin sanotusti jokaiseen suomalaiseen rahvaaseen ja työssäkäyvään ihmiseen sopivaa letkeätä, ja myöskin mukavasti tanssittavaa laulua. Kuin tilauksesta Lepänrinteen Ollin arkistoista löytyi juurikin se sävellys, mitä haettiin. Kaikki osui yhteen niin melodisesti kuin tekstillisesti. Hieno Kyösti Mäkimattilan sanoitus.


 
Kyösti kertoo tekstin sanomasta:

– Suomipoika -teksti on muistiinpanojeni mukaan vuodelta 2010 ja se on edelleen tai paremminkin erityisesti näihin päiviin hyvinkin ajankohtainen. Lannistavat uutiset ja maailman melske ovat sellaisia, että ne ansaitsevat vastapainoksi tällaisen huolettoman rallin. FBI-beat on mitä mainioin ryhmä tulkitsemaan tämän laulun, pilke silmäkulmissaan!

Miikka Törmälä jatkaa:

– Siinä se siten oli, Suomipoika. Jo ensikuulemalta tiedettiin, että tässä on just meidän biisimme. Ajaton, jokaiseen vuodenaikaan soveltuva teksti letkeällä poljennolla toteutettuna. Toivotetaan tällä kappaleella potkua jokaisen suomalaisen arkeen ja töihin. Vaikka aina välillä olisi haastavampaa aikaa, ei suomipoika/tyttö lannistu, vaan porskuttaa eteenpäin.

Katso keikkakalenteri

Keikkakokoonpano:
Jere Vilkkinen: laulu, komppikitara, pasuuna
Markus Törmälä: soolokitara, laulu
Miikka Törmälä: koskettimet, basso, laulu
Veeti Hietala: rummut

facebook.com/Fiibbarit
instagram.com/fbi_beat_official

FBI-beat