In English

MagnumLive

Jamppa Tuominen 70-v-juhlakonsertteja: solisteina Eija Kantola ja Teijo Lindström

JULKAISTU 23/08/2019
Jamppa Tuominen konsertti, Oulu, Kajaani, Ylivieska, Kuusamo

Jamppa Tuomisen syntymästä juhlavat 70-vuotta – Kuumat kyyneleet -70-vuotisjuhlakonsertteja Pohjois-Suomessa. 

Jamppa Tuomisen hittejä ja elämän makuisia tarinoita esitetään 70-vuotisjuhlakonserteissa. Kiertueen nimenä on Jamppa Tuominen – Kuumat kyyneleet, ja sen solisteina ja tulkitsijoina nähdään Tangokuningatar ja -kuningas Eija Kantola ja Teijo Lindström, paljolti Jampan hittejä levyttänyt Aki Hietala sekä Jampan sisarentytär Jaana Soronen (ex. Raivio). Juhlakonsertit ovat kunnianosoitus legendan levyttämille ikimuistoisille lauluille. Ilta kertoo tarinaa musiikin siivin aikakautensa yhdestä suurimmasta laulajasta.

Jampan kappaleita on mukava esittää konsertissa, kun kaikki laulut ovat yleisölle tuttuja hittejä. Kappaleista oma suosikkini on Vesipisaroiden laulu. Siinä on jotain niin kaihoisaa ja kaunista, että se vetoaa omiin tunteisiini. Levytin samaisen laulun pari vuotta sitten ja oli mukava huomata keikoilla, miten ihmiset rakastavat tuota laulua, miettii Eija Kantola.

Jampan ja sen aikakauden suurten iskusävelten musiikki on nostalgista. Levytyksiä tehtiin huippumäärät, ja on hienoa, että kappaleet ovat säilyneet tähän päivään ja niitä edelleen toivotaan kuultavaksi. Sen ajan iskelmissä on monia niin hienoja kappaleita. On se vaan tosi hienoa, että niitä pääsen nyt itse esittämään, iloitsee Teijo Lindström.    

Suurien tunteiden tulkin, edesmenneen Jamppa Tuomisen iskelmäura starttasi iki-ihanalla laululla Aamu toi, ilta vei. Tämän päivän iskelmätähdet haluavat kunnioittaa rakastettua artistia ja hänen laulujaan muistoja herättävässä konsertissa. Konsertissa kuullaan tarinoita ja muistoja Jamppa Tuomisen elämästä ja hänen suosituimmat hittinsä, nimikkokappaleen lisäksi muun muassa Kevään ensi kukkanen, Vesipisaroiden laulu ja Yritetään yhdessä vielä.

Jarmo ”Jamppa” Tuominen ponnahti koko kansan tietoisuuteen vuonna 1976 Iskelmähaavi-kilpailun kautta Veikko Juntusen säveltämällä levytyksellään Aamu toi, ilta vei (1977). Jampan useat levytykset ylittivät jopa 50 000 myydyn levyn huiman timanttilevyrajan. Jampan viimeiseksi jäänyt 17. soololevy Kukkivat ruusut kerran ilmestyi vuonna 1995.

Kiertueen musiikista vastaa Omega-orkesteri.

Syksyn konsertit 2019

ke 23.10. Ylivieska, Akustiikka, klo 19
to 24.10. Oulu, Madetojansali, klo 19
pe 25.10. Kuusamo, Kuusamo-talo, klo 19

Konsertin sivut: https://magnumlive.fi/konsertit-ja-tapahtumat/kuumat-kyyneleet-jamppa-tuominen/

Ennakko: Ticketmaster ja Lippupiste sekä konserttitalot.
Liput alk. 35 € + toim.kulut

Konsertin tuottaa MagnumLive.