In English

MagnumLive

In The Mood: Kun tuuli puhaltaa -single

JULKAISTU 29/08/2017
In The Mood, yhtye, Suvi Karjula

Hyvässä nousussa oleva In The Mood julkaisi kesällä EP:n, jolla soi viisi soundeiltaan hyvinkin erilaisia kappaletta toisiinsa nähden. Oikeastaan ne ovat hyvä läpileikkaus siitä, mitä kaikkea yhtye edustaa. Nyt levyltä jälkijulkaistaan kappale Kun tuuli puhaltaa.

Kappaleessa on yhtyeen solisti Suvi Karjulan kaunis tulkinta.

– Lopputulos on ilolla ja toivolla ladattu, tekstin mukaan, vaikka melodia välillä melankoliaan taipuukin. Laulumelodia ei mene ihan ”peruksen” kautta. Ja se on tämän biisin koukku, miettii Suvi.

In The Moodin liideri Ilari Haavisto valottaa laulun taustaa:

– Kun tuuli puhaltaa on oikeastaan aika vanha biisi – yli kymmenen vuotta. Melodia tuli tutuksi itselleni soittaessani aikoinaan Öiset kitarat –yhtyeessä. Sen solisti Petri Ketola sävelsi kappaleen. Kävimme muistaakseni studiossa äänittämässäkin kyseisen biisin, joskin eri tekstillä. Kappale kuitenkin jäi julkaisematta ja unohtui mielistä, kunnes In The Moodin alkuaikoina Mariina Niittymäki teki siihen nykyisen tekstin.

In The Moodin edellinen Ajatustenlukija-albumi julkaistiin vuonna 2010. Kesäksi julkaistu EP kantaa yhtyeen omaa nimeä ja lisää musiikkia on tulossa täyden albumillisen verran.

In The Mood on viihdyttänyt Suomen kansaa jo kymmenen vuotta. Ohjelmiston ja tyylin punainen lanka on edelleen sama: viihdyttävää, jalan alle menevää kitaravetoista rytmimusiikkia. Tunnelmia löytyy erityisesti 50- ja 60-luvuilta – unohtamatta yhtyeen omaa tuotantoa, jonka osuus on kasvamaan päin. Bändi loihtii vaivatta perinteisen lavatanssi-illan. Ohjelmistoa on kiitelty siitä, että joukossa on myös valtavirrasta poikkeavia kappalevalintoja. Toisaalta In The Mood taipuu räväkkään rokki- tai rautalankailtaan ravintolassa tai yritysjuhlissa – tai vaikkapa akustiseen keikkaan pubiympäristössä.

Jäsenet: Suvi Karjula, Ilari Haavisto, Paavo Rahkila, Jukka-Pekka Berg ja Dmitri Dmitrenko

Keikkakalenteri >>
Keikkamyynti yksinoikeudella MagnumLivellä.

• Youtube: In The Mood – Kun tuuli puhaltaa
• Spotify: In The Mood – Kun tuuli puhaltaa
• iTunes: In The Mood – Kun tuuli puhaltaa

In The Mood, Kun tuuli puhaltaa, EP, single

In The Mood – Kun Tuuli Puhaltaa, cds
3’13, FIR7T1700002
Säv. Petri Ketola, San. Mariina Niittymäki, Sov. In The Mood
Tuotanto: In The Mood & Rami Hänninen
c & p: Pienmusta / 002 (2017) Raksun Talli
Digitaalinen jakelu: MagnumLive