FI / EN

Teemu Harjukari lähettää haasteen tanssikansalle uuden kappaleensa myötä

Teemu Harjukari

Teemu Harjukari tunnetaan hyväntuulisena solistina, ammattitaitoisena muusikkona, huipputaitavana haitaristina, mutta myös laulutekijänä, sanoittajana ja säveltäjänä ja lisäksi Taivaanrannan maalarit -yhtyeestään.

Nyt luvassa on uutta soolomusiikkia, josta Teemu kertoo seuraavaa ja heittää samalla haasteen tanssikansalle:

– Meidän laulu on ennen kaikkea kunnianosoitus suomalaiselle tanssilavakulttuurille ja -perinteelle. Tanssilavoilla on kautta aikain vietetty kauniita kesäiltoja, kuunneltu haikeita ja hilpeitä sävelmiä, naurettu, itketty, riidelty ja rakastuttu. Tanssilavoilla on koettu koko tunteiden ja elämän kirjo! Lavatanssikulttuuri on kuitenkin ollut murroksessa jo pitkään ja tanssilavojen määrä on vähentynyt vuosi vuodelta. Ja juuri siksi halusinkin kantaa korteni kekoon tämän tarttuvan kesärallin myötä – jotta saisimme pidettyä hengissä arvokkaan tanssilavaperinteemme, herätelläkseni edellisten sukupolvien lavatanssimuistot ja luoda seuraaville sukupolville uusia!

– Kappaleen mukana lähetän haasteen kaikille tanssijoille ja tanssinopettajille: tuo tänä kesänä yksi uusi ystäväsi mukaasi lavatansseihin tai tanssikurssille, julkaise kuva someen ja haasta myös ystäväsi: #lavatanssihaaste2023

Yhtyeensä kanssa Teemu muistetaan mm. seuraavista: Viihdyttäjä 2010 -kilpailun voitto ja samana vuonna Kesäillan Valssin tv-kiertueen vakio-orkesteri. Tanssiorkestereiden Suomen Mestaruuden voitto (SMORK) 2003. Kokoonpano on julkaissut myös albumin Kaksi tähtee.

• www.teemuharjukari.fi
• Youtube.com/@teemuharjukari9086
• facebook.com/ Harjukari Viihteellä
• Keikat / bio: magnumlive.fi/teemu-harjukari

Teemu Harjukari

Teemu Harjukari – Meidän laulu, cds
julk. 16.6.2023
Säv Jari Huovinen/Ami Huovinen
San Ami Huovinen/Susanna Koskelma
Sov Pertti Jalonen
Laulu: Teemu Harjukari
Tuotanto: Magnum Music, Huovinen-Harjukari
MagnumLive Oy 2023