FI / EN

Lauri Schreck (S)

Lauri Schreck, pop-kanteeen soittaja
Följande gig

Presentation

Lauri Schreck är en multimusiker från Helsingfors och förnyare av vårt nationella instrument kantele, med en repertoar som inkluderar allt från Thunderstruck och Cha Cha Cha till Finlandia. Lauris enmansshow, som på ett unikt sätt kombinerar det finska traditionella instrumentet med välkända rock/pop-hitlåtar, oskcå svnskspråkiga, har redan charmat publiken på hundratals evenemang runt om i världen. Föreställningen erbjuder en explosiv musikshow men också gripande tolkningar av ballader såsom Stand By Me och En del av mitt hjärta. Det vanligaste feedbacken är förbluffade kommentaren som: ”Jag hade aldrig trott att kantele kunde låta så bra! Hur kan någon spela dessa låtar på en kantele!? Det låter ju finare än originalet!”.

På TV uppträder Lauri regelbundet i olika program varje år och han är känd från både finalerna i Talent Suomi, säsong 10 av Vain elämää tillsammans med Antti Tuisku och från programmet Joulumielellä. Lauri har också uppträtt med framstående artister som Pepe Willberg, Nina Tapio, Frida Andersson och Mira Luoti (PMMP). Under Finlands 100-årsjubileum fick Lauri till och med framföra Iron Maiden för självaste Bruce Dickinson i direktsändning på Huomenta Suomi.

Lauris framträdande är överraskande för den inhemska publiken, eftersom fördomarna kring det traditionella instrumentet är hårda. Det är inte bara Väinämöinens som spelar kantele! Och vilken underbar klang kantele kan ha! För den internationella publiken erbjuder Lauris framträdande en oförglömlig finsk uplevelse. Folk känner igen de internationella hitarna, men ljudlandskapet från den finska, arktiska, nästan mystiska kantele är för de flesta helt enastående. Lauri presenterar gärna sitt instrument och sitt sätt att använda modern teknologi i sitt framträdande på både finska, svenska och engelska, och med lite förberedelse även på franska, italienska och tyska!

Se på Lauris versioner av olika låtar och bli förtjust!

Lauri Schreck på finska.

 

 

Läs mera

Tilläggsuppgifter

Specialprogram

Sammansättning

Video

Fotografier

Mainonnan tekijä: Kuvia saa käyttää tapahtumien mainonnassa, jossa artistit esiintyvät.
Median edustaja: Kuvia saa käyttää hyvien tapojen mukaisesti lehden toimituksellisiin julkaisuihin, joissa artistia on haastateltu. Toivomme ilmoitusta käytöstä.
Pyydä copyrightia muihin käyttötarkoituksiin. Kuvaajan nimen puuttuessa käytä ”MagnumLive kuvapankki”.