FI / EN

Lauri Schreck

Lauri Schreck, pop-kanteeen soittaja
Seuraavat keikat

Esittely

Kantele-popin mestari – Lauri Schreck. 

Lauri Schreck on helsinkiläinen multi-instrumentalisti ja kansallissoittimemme kanteleen uudistaja, jonka kanteleohjelmistoon kuuluvat niin Thunderstruck, Cha Cha Cha kuin Finlandiakin. Laurin yhden miehen spektaakkeli, joka yhdistää ainutlaatuisella tavalla suomalaista perinnesoitinta kaikkien tuntemiin rock/pop-hitteihin on jo ihastuttanut yleisöjä sadoissa tapahtumissa ympäri maailmaa. Esitys tarjoaa räjähtävän musiikkishown, mutta myös pysäyttävät tulkinnat balladeista kuten esimerkiksi Stand By Me ja Mestaripiirros.

Yleisin palaute on häkeltynyt kommentti: ”En ikinä olisi uskonut, että kantele voi kuulostaa noin hyvältä! Miten joku voi soittaa näitä biisejä kanteleella!? Tuohan kuulostaa hienommalta kuin alkuperäinen biisi!”. 

TV:ssä Lauri esiintyy tasaisesti vuosittain eri ohjelmissa ja hänet muistetaan niin Talent Suomi -finaaleista, Vain elämää kaudella kymmenen Antti Tuiskun rinnalla ja Joulumielellä ohjelmista. Lauri on myös esiintynyt eturivin artistien kanssa kuten Pepe Willberg, Nina Tapio ja Mira Luoti (PMMP). Suomen 100-vuotisjuhlallisuuksien aikaan Lauri sai jopa esittää Iron Maidenia itse Bruce Dickinsonille Huomenta Suomen suorassa tv-lähetyksessä.

Laurin esitys on kotimaiselle yleisölle yllättävä, sillä perinnesoittimeen liittyvät ennakkoluulot ovat tiukassa. Kanteleella soittavat muutkin kuin vain Väinämöiset! Ja miten ihmeelliseltä kantele voikaan kuulostaa! Kansainväliselle yleisölle Laurin esitys tarjoaa ikimuistoisen matkan suomalaisuuteen. Ihmiset tunnistavat kyllä kansainväliset hitit, mutta suomalainen, arktinen, lähes mystinen kanteleesta syntyvä äänimaisema on lähes kaikille täysin ennenkuulumatonta. Lauri mielellään myös esittelee soitintaan ja tapaansa hyödyntää modernia teknologiaa esityksessään niin suomeksi, ruotsiksi kuin englanniksikin ja pienellä valmistautumisella myös ranskaksi, italiaksi ja saksaksi.

Lauri on ollut mukana useasti toteuttamassa mitä ihmeellisempiä erikoistapahtumia, joihin on räätälöity täysin ainutlaatuisia esityksiä. Laurin poikkeuksellinen monipuolisuus eri soittimien ja musiikkityylien parissa työskentelystä, sekä hänen laaja kokemuksensa niin teattereissa kuin kansainvälisistä erikoistapahtumista, auttaa löytämään mitä hurjimpiin vaatimuksiin ja ideoihin musiikillsen toteutuksen!

Lauri esiintyy kanteleen kanssa tai usean soittimen ympäröimänä. Tiedustele tarkemmin kumpi ”kokoonpano” sopisi parhaiten juuri teidän tilaisuuteenne!

Katso Laurin versiot eri biiseistä ja ihastu!

Lauri Schreck på svenska.

 

 

Lue lisää

Lisätiedot

Erikoisohjelmat

Kokoonpano

Videot

Kuvat

Mainonnan tekijä: Kuvia saa käyttää tapahtumien mainonnassa, jossa artistit esiintyvät.
Median edustaja: Kuvia saa käyttää hyvien tapojen mukaisesti lehden toimituksellisiin julkaisuihin, joissa artistia on haastateltu. Toivomme ilmoitusta käytöstä.
Pyydä copyrightia muihin käyttötarkoituksiin. Kuvaajan nimen puuttuessa käytä ”MagnumLive kuvapankki”.