FI / EN

Kalevi ”Kale” Puonti

Kalevi Puonti harmaassa takissaan ulkona, taustalla betoni ja tiiliseinää.
Seuraavat keikat

Esittely

Rikosylikonstaapeli Kalevi ”Kale” Puonti tietää mistä puhuu ja kirjoittaa. Yli 30 vuotta Helsingissä huume- ja järjestäytyneen rikollisuuden tutkinnassa työskennelleenä hän näki aitiopaikalta kansainvälisen rikollisuuden rantautumisen Suomeen ja oli mukana monissa suurta julkisuutta saaneissa jutuissa. Viimeisinä työvuosinaan Puonti erikoistui erityisesti romanssihuijauksiin ja hänellä on valistavaa sanottavaa etupäässä seniorikansalaisiin kohdistuneisiin huijauksiin ja niiden ehkäisyyn.

Kale Puontin ja toimittaja Pekka Lehtisen ”Sellipuheet” on MTV3:n Rikospaikan suosittu vakio-osio. Irti Huumeista ry palkitsi vuonna 2022 Kalevi Puontin pitkästä urastaan huumepoliisissa sekä ihmisläheisestä otteestaan työssään: ”Hän on ollut mukana paljastamassa maan suurimpia huumausainerikoksia ja on omalla toiminnallaan pyrkinyt auttamaan työssään kohtaamiaan ihmisiä päihteettömyyteen sekä pääsemään irti pitkäänkin jatkuneesta rikollisuudesta. Huumepoliisissa työskennellessään Puonti kohtasi asiakkaan ihmisenä eikä lainrikkojana.”

Dekkaristi Kale Puonti 

Puonti on siirtänyt kokemuksiaan dekkareihin, joista ensimmäinen Manni sai lukijoiltaan ylistäviä arvioita ja kirjan mukaan tehty TV-sarja Pasilan Myrkky – Manni ilmestyi Ruutu+ -kanavalle tammikuussa 2024. Pasilan Myrkky –dekkarisarjaa on ilmestynyt kuusi osaa.

Puonti sai tammikuussa 2024 arvostetun Vuoden johtolanka– dekkaripalkinnon vuoden 2023 parhaasta dekkarista Fadi. Puontin toimittama tietokirja Satu – Alamaailman rautarouva julkaistiin marraskuussa 2021. Suomen myydyin kirja syyskuussa 2023 oli Puontin kirjoittama muistelmateos Kokaiinikeilapallo ja muita huumekytän tapauksia.

Luennoitsija Puonti

Luentojen aihealueita:

 

Katso myös Immun ja Kalen Rätöskatsaus Live. 

Kuvat: Uupi Tirronen

Lue lisää

Lisätiedot

Erikoisohjelmat

Kokoonpano

Videot

Kuvat

Mainonnan tekijä: Kuvia saa käyttää tapahtumien mainonnassa, jossa artistit esiintyvät.
Median edustaja: Kuvia saa käyttää hyvien tapojen mukaisesti lehden toimituksellisiin julkaisuihin, joissa artistia on haastateltu. Toivomme ilmoitusta käytöstä.
Pyydä copyrightia muihin käyttötarkoituksiin. Kuvaajan nimen puuttuessa käytä ”MagnumLive kuvapankki”.