FI / EN

Kalevi ”Kale” Puonti

dekkaristi, poliisi, Kalevi Puonti
Seuraavat keikat

Esittely

Rikosylikonstaapeli Kalevi ”Kale” Puonti tietää mistä puhuu ja kirjoittaa. Yli 30 vuotta Helsingissä huume- ja järjestäytyneen rikollisuuden tutkinnassa työskennelleenä hän on nähnyt aitiopaikalta kansainvälisen rikollisuuden rantautumisen Suomeen ja ollut mukana monissa suurta julkisuutta saaneissa jutuissa. Viime ajat Puonti on erikoistunut erityisesti romanssihuijauksiin ja hänellä on valistavaa sanottavaa etupäässä seniorikansalaisiin kohdistuneisiin huijauksiin ja niiden ehkäisyyn.

Kale Puontin ”Kalen kulma” on MTV3:n Rikospaikan suosittu vakio-osio. Irti Huumeista ry on palkinnut vuonna 2022 Kalevi Puontin pitkästä urastaan huumepoliisissa sekä ihmisläheisestä otteestaan työssään: ”Hän on ollut mukana paljastamassa maan suurimpia huumausainerikoksia ja on omalla toiminnallaan pyrkinyt auttamaan työssään kohtaamiaan ihmisiä päihteettömyyteen sekä pääsemään irti pitkäänkin jatkuneesta rikollisuudesta. Huumepoliisissa työskennellessään Puonti kohtasi asiakkaan ihmisenä eikä lainrikkojana.”

Dekkaristi Kale Puonti

Puonti on siirtänyt kokemuksiaan dekkareihin, joista ensimmäinen Manni on saanut lukijoiltaan ylistäviä arvioita. Pasilan Myrkky– dekkarisarjan seuraavat kirjat Milo ja Saarni ilmestyivät 2021 (Bazar Kustannus) ja vuonna 2022 julkaistiin Aribo. Puontin toimittama tietokirja Satu – Alamaailman rautarouva julkaistiin marraskuussa 2021.

Luentojen aihealueita:

• Miten meitä yritetään huijata netissä, ja miten huijauksia voidaan estää??
• Mitä ammattimainen rikollisuus Suomessa on?
• Dekkarikirjan kirjoittaminen – faktaa vai fiktiota?

• Katso Kale Puontin haastattelu Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa.
• Lue Kalen kirjoittama huijausjuttu Apu-lehdestä.

Kuvat: Uupi Tirronen

Lue lisää

Lisätiedot

Erikoisohjelmat

Kokoonpano

Videot

Kuvat

Mainonnan tekijä: Kuvia saa käyttää tapahtumien mainonnassa, jossa artistit esiintyvät.
Median edustaja: Kuvia saa käyttää hyvien tapojen mukaisesti lehden toimituksellisiin julkaisuihin, joissa artistia on haastateltu. Toivomme ilmoitusta käytöstä.
Pyydä copyrightia muihin käyttötarkoituksiin. Kuvaajan nimen puuttuessa käytä ”MagnumLive kuvapankki”.