FI / EN

Weranta Syksyn Sävelessä kappaleella Elämä etsii sut

Weranta tanssiorkesteri

Weranta on mukana tämän syksyisessä Syksyn Sävel 2022 -kilpailussa. Kappaleen nimenä on Elämä etsii sut, ja semifinaalilähetys nähdään AlfaTV:ssä la 1. päivä lokakuuta. 

• Syksyn Sävel -semifinaalit nähdään AlfaTV:llä la 1.10. klo 21 ja la 8.10. klo 21 sekä finaali suorana 15.10. klo 21.
• Werannan kappale on kuunneltavissa suoratoistopalveluissa pe 23.9. 
• Werannan äänestysnro: 0700-79362
(1 € + pvm/mpm, linja aukeaa ma 26.9.)

Vuonna 2022 Weranta julkaisee kolmen uuden singlen trilogian, joista ensimmäinen Väärä laulu julkaistiin toukokuussa. Trilogian toinen kappale Elämä etsii sut on siis samalla mukana Syksyn sävel 2022 kilpailun semifinaalissa.

• Kuuntele Youtubessa. 

 Weranta on yksi oman genrensä merkillepantavista ja nousevista orkesteri, joka saa jatkuvasti hienoja kehuja keikkapaikoilta, huvijärjestäjiltä ja yleisöltään! Yhtye panostaa omaan tekemiseensä, niin kappaleissa kuin keikkatunnelmassa. 

– Sinkku-trilogiamme toisen osan, eli Elämä etsii sut -kappaleen tarinaan on varmasti monta näkökulmaa, mutta sen vahvin viesti on, että elämä on elämistä varten. Ei pidä yrittää hallita jokaista siirtoa, eikä suunnitella liikoja. Haaveita on tärkeää olla, mutta niihin ei kannata jumittua. Tekstin kirjoittajakin on ilmaissut asian hienoin kielikuvin: ”Jos lukitsee mansikat, ei voi saada tähtiä”. Luota siis siihen, että elämä kyllä etsii sut, ja nauti jokaisesta hetkestä.

 

Weranta on viiden musiikin ammattilaisen orkesteri, jota yhdistää halu tuottaa elämyksiä yleisölle tinkimättömästi. Määrätietoisesti uraansa ja suosiotaan kasvattava Weranta esiintyy mukaansatempaavalla otteella.

– Meille tärkeää, musiikin ja monipuolisuuden lisäksi, on antaa yleisölle uniikki kuva siitä, mitä suomalainen musiikki voi  parhaimmillaan olla.

Weranta julkaisee omaa musiikkia tavoitellen laajaa kuulijakuntaa. Musiikissa soivat vahvasti moniääniset laulut. Nuorekkaan iskelmäyhtyeen musiikista on aistittavissa suomalaista melankoliaa ja kauneutta, unohtamatta reipasta ja hyväntuulista energiaa. Musiikki on sekoitus iskelmää, poppia sekä ripaus rock-asennetta. 

Studiolla on syntynyt jo monia kappaleita: Ohikulkija, Kaukainen maa ja Mies tekee mitä tahtoo, (2021), joka on soinut hienosti mm. Aito Iskelmän (TOP20), Radio Suomen ja Radio Pookin listoilla. Aiempia kappaleita ovat 2021 julkaistut Äidin sanat sekä Rakkaus minut rakensi sekä vuonna 2022 julkaistavan singletrilogian ensimmäinen kappale: Väärä laulu. 

Weranta, Syksyn sävel
Werannan Esa ja Ossi Mikael Konntisen haastateltavana pressitilaisuudessa. 

Esa Kinnunen – Laulu, kitara
Iisak Latvala – Kitara 
Ossi Peltoniemi – Koskettimet, haitari
Harri Pekkarinen – Basso
Jyri Ekholm – Rummut

www.weranta.fi

www.facebook.com/werantaofficial

www.instagram.com/werantaofficial

https://www.youtube.com/c/werantaofficial

 Weranta

Weranta – Elämä etsii sut, cds
Säv. Petri Somer, san. Lasse Wikman, sov. Perti Somer
MagnumLive Oy 2022