FI / EN

Werannan singletrilogian ensimmäinen kappale julki 13.5.

Weranta tanssiorkesteri

Werannan singletrilogian ensimmäinen kappale, Väärä laulu, julkaistaan 13.5.2022: Seuraavat trilogian kappaleet tottelevat nimiä Elämä etsii sut sekä Tulta ja tähtiä.

Weranta on yksi oman genrensä merkillepantavista ja nousevista orkesteri, joka saa jatkuvasti ylistäviä kehuja keikkapaikoilta, huvijärjestäjiltä ja yleisöltään. Yhtye panostaa omaan tekemiseensä, niin kappaleissa kuin keikkatunnelmassa.

x 

Werannan perustajajäsenet, Esa Kinnunen ja Ossi Paloniemi kertovat projektistaan:

– Nykyään hektisyys ja itse asetetut, kovat tavoitteet elämästä pitävät meidät tiukasti kiinni arjessa ja siten ei tahdo jäädä aikaa pysähtyä ja tutkia omia tuntemuksia. Omien tunteiden kohtaaminen ja vaikeista asioista puhuminen toiselle voi monelle meistä olla todellinen ”mörkö”. Ajan kanssa näihin asioihin voi kuitenkin oppia, ota siis aikaa itsellesi ja läheisellesi ja pysähdy, et putoa korkealta – pienin askelin yhteisten kokemusten myötä kirjoittuu meille jokaiselle oma tarina. Lopulta uusista sanoista tulee meidän laulu.

– Trilogian osa 1 kertoo kahden ihmisen yhteyden löytämisestä ja säilyttämisestä, toisessa osassa kohdataan myös omat haaveet ja unelmat elämässä ja lopulta viimeisessä osassa toiveet täyttyy ja ollaan yhdessä nimensä mukaisesti Tulta ja tähtiä.

Weranta on viiden musiikin ammattilaisen orkesteri, jota yhdistää halu tuottaa elämyksiä yleisölle tinkimättömästi. Määrätietoisesti uraansa ja suosiotaan kasvattava Weranta esiintyy mukaansatempaavalla otteella.

– Meille tärkeää, musiikin ja monipuolisuuden lisäksi, on antaa yleisölle uniikki kuva siitä, mitä suomalainen musiikki voi  parhaimmillaan olla.

Musiikissa soivat vahvasti moniääniset laulut. Nuorekkaan iskelmäyhtyeen musiikista on aistittavissa suomalaista melankoliaa ja kauneutta, unohtamatta reipasta ja hyväntuulista energiaa. Musiikki on sekoitus iskelmää, poppia sekä ripaus rock-asennetta.

www.weranta.fi
facebook.com/werantaofficial
instagram.com/werantaofficial
youtube.com/c/werantaofficial
 

Weranta
 
Weranta – Väärä laulu, cds
Säv. & sov. Petri Somer, san. Lasse Wikman

Esa Kinnunen – Laulu, kitara
Iisak Latvala – kitara
Ossi Peltoniemi – Koskettimet, haitari
Harri Pekkarinen – Basso
Jyri Ekholm – Rummut