FI / EN

Tuula Amberla 40-vuotisjuhlakiertueelle lokakuussa

Tuula Amberla nojaa puuhun syksyisissä maisemissa.

Monien kestohittien tulkitsijana tunnetuksi tullut Tuula Amberla juhlii 40-vuotistaiteilijajuhlaansa viiden konsertin kiertueella lokakuussa. Amberlan kiertue alkaa 24. lokakuuta Seinäjoelta ja päättyy 28.10. Savonlinnaan. Muut kiertuepaikkakunnat ovat Ylivieska, Oulu ja Sotkamo.

Tuula Amberlan ura laulajana alkoi Liikkuvat lapset -yhtyeen riveissä vuonna 1982. Koko kansan tuntemaksi hän tuli Lulu-hitillään 1984. Lulusta on sittemmin tullut kestohitti, joka on koti-iltojen ja karaokebaarien vakiomusiikkia. Amberlan ja kitaristi Ilpo Murtojärven yhteistyö on jatkunut Lulusta aina näihin päiviin.

– On huikeaa päästä esittämään uralleni tärkeitä lauluja ja muistelemaan mennyttä 40 vuotta yhdessä yleisön kanssa ympäri Suomen. Luvassa on ikimuistoinen ilta – suosittuja kappaleitani mutta myös muutamia yllätyksiä, Tuula Amberla kertoo.

Amberlan juhlakiertueen ohjelmisto pitää sisällään kaikki hänen tunnetuimmat laulunsa, joihin lukeutuvat muun muassa Lulu, Pienet sanat, Tyttö kampaa märkää tukkaa, Korppi, Auto sammui maantien laitaan ja Kuunpoika. Ilpo Murtojärvi on toiminut sovittajana ja kitaristina kaikissa näissä monissa muissa lauluissa, jotka ovat jääneet elämään Amberlan omaperäisinä, ikimuistettavina ja ajattomina tulkintoina.

Juhlakiertueen yhtyeenä toimii Pieni Jazzorkesteri, jossa ovat mukana Ilpo Murtojärvi (kitara), Jusu Heinonen (klarinetti ja saksofonit), Vesa Saloranta (kontrabasso ja basso) sekä Mikko Maunula, (rummut ja laulu).

TI 24.10. Seinäjoki, Kalevan navetta, Hugo-Sali

KE 25.10. Ylivieska, Akustiikka

TO 26.10. Oulu, Pohjankartanon Sali

PE 27.10. Sotkamo, Työväentalo

LA 28.10. Savonlinna, Kulttuurikellari

Kiertueen tuottaa MagnumLive, ja sen liput ovat jo myynnissä Lippu.fi:ssä.

• Katso tapahtuman nettisivu ja lipunmyyntitiedot. 

Tuula Amberla 40 v juhlakonsertti