FI / EN

Tomi Tuomiselta Kaija Kärkisen sanoittama single

Toista levyään parhaillaan viimeistelevä Tomi Tuominen julkaisee uuden singlen nimeltään Olen tässä. Eri medioista tutulta Tuomiselta ilmestyi debyyttialbumi joulukuussa 2019, jonka jälkeen musiikin tekeminen on jatkunut säännöllisenä. Tulevalta levyltä on jo julkaistu Kuin Veljeksii -single, joka ilmestyi Tuomisen 50-vuotispäivänä viime vuoden marraskuussa.

Kappaleella kuullaan Kaija Kärkisen teksti

Uuden singlen sävellyksestä ovat vastanneet bändin vakiokasvot Aki Räty ja Joje Puranen, mutta tekstin on tehnyt Kaija Kärkinen.

– Olen tässä on bändimme yhteistyön tuloksena syntynyt kappale. Sanat tulivat kuitenkin niin sanotusti ulkopuolelta, kun pyysin Kaija Kärkiseltä tilaustekstin. Kaija pääsi nopeasti kiinni ajatuksiini biisin sävystä ja laulettavaksi tuli todella mainio teksti, kertoo Tomi Tuominen. 

Tulevan levyn muut tekstit Tuominen on kirjoittanut itse. Myös sävellykset ovat pitkälti hänen käsialaansa, mutta kaikki kappaleet on viimeistelty yhdessä bändin kanssa.

– Yksikään kappale ei ole minun sataprosenttinen tuote, mutta perusajatukset olen tuonut studiolle. Ilman upeita muusikkoja näitä biisejä ei olisi syntynyt. Olen tässä -kappaleen ovat kuitenkin säveltäneet alusta loppuun Aki Räty ja Joje Puranen.

Tomi Tuomisen vuosi kuluu musiikin lisäksi rallin MM-sarjassa, jonka tapahtumia hän selostaa televisioon. Viime vuonna Tuominen esiintyi päärooleissa myös kahdessa teatteriprojektissa, mutta tänä vuonna mies viettää teatterivapaan vuoden.

– Teatteri antaa paljon, mutta ottaa myös aikaa. Ehkä ensi vuonna on taas mahdollisuus tehdä joku rooli, jos vain aikataulut sopivat yhteen.

• Tilaa Tomi Tuominen Band keikalle! 

Tomi Tuominen, Olen tässä, Kaija Kärkinen

Tomi Tuominen – Olen tässä, cds
Julk. 22.4.2022
Säv: Aki Räty, Joje Puranen
San: Kaija Kärkinen
Sov. Aki Räty, Joje Puranen, Ape Anttila, Tomi Tuominen
Tuottaja: Aki Räty
Miksaus: Finnvox / Risto Hemmi
Masterointi: Finnvox / Pauli Saastamoinen