FI / EN

Suvi Karjula & In The Mood julkaisevat hippikauden kappaleen Ukrainan sodan ahdistukseen

In The Mood

In The Mood & Suvi Karjula yllättävät englanninkielisellä hittikappaleella, jonka ensiesitys kuultiin vuonna 1970 laulaja-biisintekijä Joni Mitchellin levyttämänä ja esittämänä. Upea kappale päätettiin levyttää In The Moodin sovittamana alkuperäisellä kielellä. Kappale vie Woodstockin hippifestivaalien seesteiseen tunnelmaan. Kuuntele Youtubessa. 


 
In The Mood on oman genrensä ykkösiä Suomen tähtitaivaalla. Keikkakalenteri on täynnä, ja suosiolle ei näy loppua. Solisti Suvi Karjula kertoo, miksi kappale julkaistaan englanniksi:

– Bändimme liideri Ilari Haavisto soitatti mulle joskus keikkareissulla vuosia vuosia sitten Matthew’s Southern Comfort-version Woodstock-kappaleesta. Rakastuin heti. Kappale oli vuosikausia soittolistallani ja aina se aiheutti saman, jotenkin maagisen, ikiaikaisen, rauhallisen ja kauniin fiiliksen.

– Syystalvella 2021 ajeltiin keikalta kotiin joku sunnuntaipäivä, ja kuuntelin luureilla kappaletta. Aloin kirjoittaa ja hetkessä syntyi suomenkielinen teksti, ”Uni” -nimeltään. Kuukausia myöhemmin alkoi Ukrainan sota. Päätimme levyttää biisin purkaaksemme ahdistusta ja huolta, minkä Venäjän hyökkäys Ukrainaan sai aikaan koko yhtyeessämme. Etenkin rumpalissamme Dmitrissä, joka on puoliksi ukrainalainen.

– Äänitimme biisin VK-Studiolla valmiiksi, ja kyselimme lupaa Joni Mitchellin asianajaja-armeijalta. Käännöslupaa ei yllättäen tullutkaan.
Harmitus oli kova, mutta päätimme julkaista kappaleen silti, englanniksi, alkuperäisellä tekstillä. Keikoilla kappaleesta soi myös suomenkielinen versio: Uni. 

– Tämä on mielestäni yksi meidän moodipartion onnistuneimmista levytyksistä. Hippiajan rauhaa ja rakkautta syleilevä teksti on alati ajankohtainen. Kunpa ihmiset ymmärtäisivät, että olemme tosiaan tähtipölyä. Yhtä ja samaa kaikki.

Singen kansi on Suvin maalaama taulu (arkyylimaalaus), jossa hohtaa keltainen auringonkukkapelto.

Suvi Karjula, laulu, kitara
Ilari Haavisto, kitara, laulu
Paavo Rahkila, basso, laulu
Toni Kälviäinen, urut, haitari
Dmitri Dmitrenko, rummut, laulu

In The Mood, Suvi Karjula, single, Woodstock

In The Mood & Suvi Karjula – Woodstock, cds
29.6.2022
FIMGM2200011 / MGM-586
Säv., san. Joni Mitchell,
Sov. In The Mood
Kust: The Bank Music Publishing Stockholm
Julk: MagnumLive 2022