FI / EN

Saija Tuupasen 20 v.-taiteilijajuhlavuosi tuo tullessaan uutta musiikkia, keikkoja ja konsertteja

Saija Tuupanen

Saija Tuupanen juhlistaa tänä vuonna 20-vuotista taiteilijauraansa. Hän laskee varsinaisen laulajaurani alkaneen Tangomarkkinoista, vaikkakin oli jo sitä ennen esiintynyt. Vuodet ovat olleet täynnä ikimuistoisia hetkiä.

– Huh, huh, 20 vuotta on mennyt, ja pikkuhiljaa herään tähän todellisuuteen, että kaksyt’vuotta olen nyt tätä rakastamaani työtä tehnyt. Sitä vaan on niin valtavan kiitollinen tästä kaikesta.

– Tangokuningattaruus on mahdollistanut mulle todella hienoja hetkiä ja kokemuksia elämässä. Jos niistä nostaisi vaikka yhden erityisen muiston, niin olen päässyt Pariisiin esittämään suomalaista tangoa. Tietenkin Syksyn Sävel -voitto vuonna 2021 Kuurasydän-kappaleella nousee yhdeksi upeista kokemuksista. Niin ja ne kaikki keikat erottelematta niitä sen enempää, ja mun yleisö, ilman heitä en olisi tässä!

Mikä on Saijan pitkän ja menestyksekkään uran salaisuus?

– Minulta kysytään usein suosion salaisuutta. Itse pohdin, että se on se kova työ, jota uran eteen olen tehnyt. Mikään ei tule ilmaiseksi. Olen uskonut tähän ja jaksanut tehdä tehdä töitä artistiuden eteen. Kun uskoo työhonsä ja päästää ihmiset lähelle ja kuuntelee heitä ja omaa yleisöään, pääsee pitkälle. Tämä on ohje, jonka olen saanut Paula Koivuniemeltä aikanaan: Kuuntele yleisöäsi!

– Mulla on ollut tosi iso etuoikeus tehdä töitä upeiden muusikoiden kanssa. Kokonaisuus tässä työssä on erittäin iso asia, ja olen todella ylpeä bändistäni eXmiehistä ja heidän tuesta ja työpanoksesta.


Haluan sut -single ja musiikkivideo

Vuosi alkoi keikkailun merkeissä ja ensimmäinen juhlavuoden julkaisu on Haluan sut -musiikkivideo ja single. Kappale julkaistaan suoratoistopalveluissa ja radiosinglenä 31.3.2023. Musiikkivideon ensiesitys nähdään lauantaina 1.4. Youtubessa.

– Nyt julkaistava biisin esitteli mulle sen sanoittaja Kyösti Mäkimattila. Haluan sut on sopiva just tähän hetkeen ja mulle sopiva. Siinä on kiva, menevä poljento. Video siihen kuvattiin Espanjan aurinkorannikolla ja myös singlen kansi on niistä maisemista. Otin pienen irtioton ja sain lomailla Costa del Solin ja Mijaksen aurinkoisissa, kauniissa maisemissa. Pelkäksi lomaksi se ei ihan jäänyt, kun näitä kuvauksia tehtiin, Saija kommentoi lomaltaan. Kappaleen sävellyksen ovat tehnyt Ville Mäkimattila ja Janiina Lehtonen.

 

Lomalta palattuaan Saija starttaa kevään keikoille, ensimmäisenä Tampere. Saija on julkaissut kevään 2023 kalenterin, joka kertoo tähden suosiosta ja huimasta keikkatahdista. Sen jälkeen starttaa läpi Suomen kiertävät kesäkeikat eXmiehet-orkesterin kanssa. Kesällä Saija juhlii rakkaiksi tulleilla keikkapaikoilla myös 20-vuotijuhlakonserteissaan.

Kevään keikat 2023 

pe 24.3. Hepokatti, Tampere
la 25.3. Auran Nuortentalo, Aura
su 26.3. Viking Grace, Turku
ma 27.3. Viking Grace, Turku
pe 31.3. Ruusulinna, Nurmijärvi
la 1.4. Hankasalmen Revontuli, Hankasalmi
pe 7.4. Teeriharju, Somero
la 8.4. Latosaari, Lapua
ma 10.4. Äkäshotelli, Kolari
ti 11.4. Ravintola Pub Teerenpesä, Inari
ke 12.4. Lapland Hotel Luostotunturi, Sodankylä
to 13.4. Levi Summit, Kittilä
pe 14.4. Äkäshotelli, Kolari
la 15.4. Urjanlinna, Sievi
to 20.4. Tullikamarin Pakkahuone, Tampere
pe 21.4. Kunnonpaikka, Siilinjärvi
la 22.4. Aron Keidas, Kauhajoki
pe 28.4. Esakallio, Somero
la 29.4. Salamakallio, Lappi tl – Rauma
su 30.4. – to 18.5. Loma
pe 19.5. Krouvin Lava, Hartola
la 20.5. Jenkkapirtti, Asikkala
su 21.5. Uittamo Paviljonki, Turku
ti 23.5. Rantamaja, Kortesjärvi – Kauhava
ke 24.5. Tampsan lava, Kotka
pe 26.5. Lusan Halli, Kurikka
la 27.5. Kukonhiekka, Saarijärvi
ma 29.5. – ti 30.5. Viking Gabriella, Helsinki

Muutokset mahd. katso reaaliaikainen kalenteri.

 

Saija – Tuupanen – Haluan sut, cds
Julk 31.3.2023
Säv. Ville Mäkimattila ja Janiina Lehtonen
San. Kyösti Mäkimattila
Sov. Ville Mäkimattila

Äänitys: Rami Hänninen, Ville Mäkimattila/VK-Studio
Miksaus: Rami Hänninen/VK-Studio
Masterointi: Henkka Niemistö
MagnumLive Oy 2023

Rummut: Riku Koski / Basso: Jussi Manninen / Koskettimet ja taustalaulu: Ville Mäkimattila / Kitarat: Timo Luostari / Kitara: Rami Hänninen / Trumpetti: Tero Linberg / Saksofoni: Heikki Pohto / Taustalaulu: Janiina Lehtonen

Video
Kuvaus: Henry Aflecht
Ohjaus: Sami Hedberg
Leikkaus ja editointi: Johanne Ahonen, mungo.fi
Meikki ja hiukset: Helmi beauty Fuengirola

Kuvat: Teemu Laitinen