FI / EN

Reijo Taipaleen muistokonsertti Pohjois-Suomeen: mukana Teemu Roivainen, Leif Lindeman, Henry Friman

Reijo Taipale, konserttikiertue

Iskusävelten ja tangon mestari Reijo Taipale ja hänen laulunsa ovat juurtuneet suomalaisten sydämiin. Rakastetun laulajan matka päättyi muutama vuosi sitten, mutta laulut ja tarina jäivät elämään.

Helmi-maaliskuussa 2023 konserttikiertue kiertää pääosin Pohjois-Suomessa. Musiikki ja tunnelma ovat käsinkosketeltavia, kun solistit muistelevat mestarin elämäntaivalta ja esittävät Reijon iskelmiä eri vuosikymmenten varrelta. 

Muistokonsertissa hurmaavat ja Reijon musiikkia tulkitsevat Teemu Roivainen, Leif Lindeman ja Henry Friman. Kapellimestarina nähdään itseoikeutetusti Reijo Taipaleen luottomies Kultaisen Harmonikan mestari Jani Helenius ja musiikista vastaa hänen 8-miehinen juhlaorkesteri.

 Esitystä elävöittävät taustaprojisointina esitettävät ajan kuvat, joihin lukeutuvat muun muassa Reijon kotialbumin ennennäkemättömät valokuvat.

Kevään konsertit 2023
Su 26.02. Ylivieska, Kulttuurikeskus Akustiikka, klo 19 (L)
Ma 27.02. Oulu, Tullisali, klo 19 (TM)
Ti 28.02. Rovaniemi, Kulttuuritalo Korundi, klo 19 (TM)
Ke 01.03. Kuusamo, Kuusamotalo, klo 19 (TM)
To 02.03. Kuhmo, Kuhmo-Sali, klo 19 (L)

• Ennakko: Liput 39 e (sis. palvelumaksut), Ennakko (TM) =Ticketmaster, (L) = Lippu.fi, & R-kioskit.

• Konsertin sivut ja lipunmyyntitiedot: Aavan meren tuolla puolen – muistoissa Reijo Taipale

Reijo Taipale syntyi 9. maaliskuuta 1940 Miehikkälässä ja kuoli 26. huhtikuuta 2019 Helsingissä. Taipale on inspiroinut konsertin artisteja, ja ollut heille yksi ikonisista esikuvista. 

Teemu Roivainen iloitsee pohjoisen kiertueesta:– Pohjoisessa konsertointi on itselle aina erityistä, ja Oulusta kun olen lähtöisin, niin siellä on vielä aina erityinen lataus ja tunne, pohtii Teemu ja jatkaa: 
– Reijo Taipale on kiistatta yksi suurimmista legendoista suomalaisen iskelmämusiikin saralla. Tästä syystä myös itselle yksi suurimmista esikuvista laulullisesti, mutta myös esikuva sen suhteen, miten pitkän ja upean uran hän teki. Itse en koskaan Reijo Taipaletta tavannut, mutta hänen laulujaan olen koko ikäni kuullut ja kuunnellut. Ja toki useampi Taipaleen tunnetuksi tekemä laulu on sellainen, jota itsekin olen laulanut. Mm. Satu rakkauden on soinut keikoillani.

Leif Lindeman kertoo muistoistaan:
– Reijo on ollut minulle aina tärkein esikuva. Muistan kun Seppo Hovi kysyi minulta Tenavatähti-aikoina, kuka on mielestäsi paras laulaja? Sanoin hänelle kirkkain silmin: ”Reijo Taipale”. Olen edelleen samaa mieltä. Reijo Taipale on jättänyt minuun lähtemättömän vaikutuksen. Minulla on ollut suuri kunnia levyttää hänen musiikkiaan todella paljon. Tärkein laulu on kuitenkin Satumaa:  lauloinhan sen jo liki 30 vuotta sitten Tenavatähti-kilpailussa.

Henry Friman muistelee:
– Reijo Taipale on merkinnyt minulle todella paljon. Hän oli suuri tähti! Olen jo aivan lapsuudesta asti fanittanut häntä ja kuunnellut hänen laulujaan. Jollei Reijoa olisi ollut, en ehkä olisi niin paljoa itse tutustunut hänen aikakautensa musiikkiin ja laulanut sitä, sanoo puolestaan Henry Friman, joka sijoittui toiseksi vuoden 2020 The Voice of Finland -kilpailussa Juha Tapion tiimissä.