FI / EN

Reijo Taipaleen laulut ja elämäntarina soivat syyskiertueella – osallistu arvontaan!

Reijo Taipale, konserttikiertue

Syyskuussa 2022 kiertävän Aavan meren tuolla puolen – muistoissa Reijo Taipale -konserttikiertueen musiikki ja tunnelma ovat käsin kosketeltavia. Kyösti Mäkimattila, Amadeus Lundberg ja Henry Friman muistelevat suomalaisten syvien rivien tulkkina esiintyneen Reijo Taipaleen elämäntaivalta ja esittävät Reijon tunnettuja iskelmiä eri vuosikymmeniltä. 

Iskusävelten ja tangon mestarilaulajana ja tulkitsijana tunnettu Reijo Taipale ja hänen laulunsa ovat juurtuneet suomalaisten sydämiin. Rakastetun laulajan matka päättyi muutama vuosi sitten, mutta laulut ja tarina jäivät elämään. Muistokonsertissa Reijon musiikkia tulkitsevat Kyösti Mäkimattila, Amadeus Lundberg ja Henry Friman. Kapellimestarina nähdään itseoikeutetusti Reijo Taipaleen luottomies ja hänen kanssaan pitkään keikkaillut, Kultaisen Harmonikan mestari Jani Helenius. Esitystä elävöittävät taustaprojisointina esitettävät ajan kuvat, joihin lukeutuvat muun muassa Reijon kotialbumin ennennäkemättömät valokuvat.

• Osallistu Facebookissa arvontaan ja voita solistien ja Taipaleen musiikkia! Osallistu tästä! 

Reijo Taipale syntyi 9. maaliskuuta 1940 Miehikkälässä ja kuoli 26. huhtikuuta 2019 Helsingissä. Taipale on inspiroinut konsertin artisteja ja ollut heille yksi ikonisista esikuvista. 

– Kun 2013 voitin tangokuninkuuden, kääntyi elämässäni uusi lehti. Valtavasti tapahtumaa ja tekemistä, sellaista alati jatkuvaa kohinaa ja menemistä. Muistan kuitenkin pysähtyneeni ja liikuttuneeni, kun eräänä harvoista kotipäivistä kävin läpi postipinoa ja käsiini osui kirje Reijolta. Se oli korusähke, jossa hän kauniisti onnitteli tangokuninkuuden saavuttamisesta. Tuo kirje on vain yksi osoitus siitä, että ihailuni ei rajoitu ainoastaan hänen lauluunsa, vaan se yltää laajempiin sfääreihin. Työhuoneeni seinällä on tasan yksi juliste. Olen laittanut sen kehyksiin. Siinä lukee: Kyöstille, Reijo Taipale, muistelee Tangokuningas Kyösti Mäkimattila lämmöllä.

– Olen saanut tutustua suomalaiseen legendaan hänen musiikkinsa kautta. Reijon kanssa en päässyt samalle keikalle, mutta olen aina pitänyt hänen tulkinnoistaan. On ilo ja kunnia olla nyt ”yhteisellä” keikalla, kunnioittaa ja muistella näin mestaria, kertoo Amadeus Lundberg.

– Reijo Taipale on merkinnyt minulle todella paljon. Hän oli suuri tähti! Olen jo aivan lapsuudesta asti fanittanut häntä ja kuunnellut hänen laulujaan. Jollei Reijoa olisi ollut, en ehkä olisi niin paljoa itse tutustunut hänen aikakautensa musiikkiin ja laulanut sitä, sanoo puolestaan Henry Friman, joka sijoittui toiseksi vuoden 2020 The Voice of Finland -kilpailussa Juha Tapion tiimissä.

Aavan meren tuolla puolen – muistoissa Reijo Taipale

Syksy 2022

Ti 20.9. Lahti, Sibeliustalo klo 19 (L)

Ke 21.9. Turku, Turun Konserttitalo klo 19 (L)

To 22.9. Hyvinkää, Hyvinkääsali klo 19 (L, R)

Ma 26.9. Imatra, Kulttuuritalo Virta klo 19 (TM)

Ti 27.9. Huittinen, Risto Ryti -sali klo 19 (L, R, TM)

Ke 28.9. Kouvola, Kuusankoskitalo klo 19 (TM)

To 29.9. Mikkeli, Mikaeli klo 19 (L, R)

Liput alk. 36 e (+ palvelumaksut) (L = Lippu.fi), (TM=Ticketmaster)
Kuva: Lehtikuva / Pekka Holmstrom, grafiikka: Liisa Marjomäki

Reijo Taipale konsertti