FI / EN

Reijo Taipaleen laulut ja elämäntarina soivat kiertueella

Reijo Taipale, konserttikiertue

Iskusävelten ja tangon mestarilaulajana ja tulkitsijana tunnettu Reijo Taipale ja hänen laulunsa ovat juurtuneet suomalaisten sydämiin. Rakastetun laulajan matka päättyi muutama vuosi sitten, mutta laulut ja tarina jäivät elämään. Vuonna 2022 kiertävän konserttikiertueen musiikki ja tunnelma ovat käsin kosketeltavia, kun solistit muistelevat suomalaisen syvien rivien tulkkina esiintyneen Reijon elämäntaivalta ja esittävät Reijon muistokkaita iskelmiä eri vuosikymmenten varrelta. 

Muistokonsertissa tulkitsevat Kyösti Mäkimattila, Amadeus Lundberg ja Henry Friman. Kapellimestarina nähdään itseoikeutetusti Reijo Taipaleen luottomies ja hänen kanssaan pitkään keikkaillut, Kultaisen Harmonikan mestari Jani Helenius. Esitystä elävöittävät taustaprojisointina esitettävät ajan kuvat, mm. Reijon kotialbumin ennennäkemättömät valokuvat.

Reijo Taipale syntyi 9. maaliskuuta 1940 Miehikkälässä ja kuoli 26. huhtikuuta 2019 Helsingissä. Reijo Taipale on inspiroinut konsertin artisteja ja ollut heille yksi ikonisista esikuvista. Kyösti Mäkimattila muistelee lämmöllä Reijoa:

– Kun 2013 voitin tangokuninkuuden, kääntyi elämässäni uusi lehti. Valtavasti tapahtumaa ja tekemistä, sellaista alati jatkuvaa kohinaa ja menemistä. Muistan kuitenkin pysähtyneeni ja liikuttuneeni, kun eräänä harvoista kotipäivistä kävin läpi postipinoa ja käsiini osui kirje Reijolta. Se oli korusähke, jossa hän kauniisti onnitteli tangokuninkuuden saavuttamisesta. Tuo kirje on vain yksi osoitus siitä, että ihailuni ei rajoitu ainoastaan hänen lauluunsa, vaan se yltää laajempiin sfääreihin. Työhuoneeni seinällä on tasan yksi juliste. Olen laittanut sen kehyksiin. Siinä lukee: Kyöstille, Reijo Taipale.

Amadeus Lundberg: –  Olen saanut tutustua suomalaiseen legendaan hänen musiikkinsa kautta. Reijon kanssa en päässyt samalle keikalle, mutta olen aina pitänyt hänen tulkinnoistaan. On ilo ja kunnia olla nyt ” yhteisellä ” keikalla, kunnioittaa ja muistella näin mestaria. 

Henry Friman: – Reijo Taipale on merkinnyt minulle todella paljon. Hän oli suuri tähti! Olen jo aivan lapsuudesta asti fanittanut häntä ja kuunnellut hänen laulujaan. Jollei Reijoa olisi ollut, en ehkä olisi niin paljoa itse tutustunut ja laulanut hänen aikakautensa musiikkia. Henry Friman sijoittui toiseksi vuoden 2020 The Voice of Finland -kilpailussa Juha Tapion tiimissä.

Aavan meren tuolla puolen – muistoissa Reijo Taipale

Kevät 2022

Ti 12.04. Helsinki, Savoy, klo 19 (L)

Ke 13.04. Hämeenlinna, Verkatehdas, klo 19  (TM)

Ti 26.04. Porvoo, Grand, klo 19 (TM)

To 28.04. Järvenpää, Järvenpää-talo klo 19 (L)

Ma 09.05. Varkaus, Warkaus-Sali, klo 19 (L) Myynti alk. 11.3.

Ti 10.05. Joensuu, Carelia, klo 19 (TM)

To 12.05. Kotka, Konserttitalo, klo 19 , (TM/L)

Liput alk. 36 e (+palv.maksut) (L = Lippu.fi), (TM=Ticketmaster)

Kuva: Lehtikuva / Pekka Holmstrom, grafiikka: Liisa Marjomäki