FI / EN

Yrityshuoltamo

Alihankinta-messut

Tapahtumapaikka: Tampereen Messu- ja Urheilukeskus

MagnumLive suunnitteli ja toteutti Alihankinta-messuille yhteisen messuosaston Patentti- ja rekisterihallitukselle, Tekesille ja Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle.

Haaste:
Toteutuksen haasteena oli tuottaa kolmelle julkisorganisaatiolle yhtenäinen, toimiva, avoin ja kaikkia osapuolia tasapuolisesti palveleva tila (Patentti- ja rekisterihallitus, Tekes ja Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus). Projekti toteutettiin työnimellä ”Yrityshuoltamo”.

Messuosaston pääasiallinen toimintamalli rakentui organisaatioiden palvelukonseptin toteutukseen avoimessa messuympäristössä.

Pääasiallisesti PK-sektorista koostuneelle asiakaskunnalle haluttiin tarjota monipuolisesti neuvontaa ja palveluja mm. yrityksen perustamisen, IPR-oikeuksien, digitaalisen liiketoiminnan, osaamisen kehittämisen, kansainvälistymisen ja yritysrahoituksen alueilla.

Toteutus:
Asiakkaan toiveiden mukaisen suunnittelun lähtökohtana oli teemoittaa osasto kokonaan huoltamoksi omalla ilmeellään. Vähintään yhtä tärkeää oli kuitenkin huomioida eri toimijoiden omat ilmeet sekä värimaailmat ja sulauttaa ne luonnollisesti yhteen.

Huoltamoteemaa korostettiin mm. huoltamoilta sekä tankkauspisteiltä tutuilla elementeillä, kuten katteella ja tankkauspisteillä pistooleineen. Huomionherättäjinä sekä kokonaisilmeen yhteen sitovana tekijänä toimivat osaston korkeat pylonit.

Digitaalisuuden muutokset ja haasteet otettiin käsittelyyn erikseen toteutetussa ”Digicafe” -kahvilassa. Paikallisen luomukahvituottajan tuotteita maistellen, oli mahdollista keskustella asiantuntijoiden kanssa digiajan tarjoamista mahdollisuuksista. Osaston lopullisen ilmeen viimeisteli asiakkaan mainostoimisto yhteistyössä asiakkaan ja MagnumLiven kanssa.

Osasto keräsi suuren määrän kehuja raikkaudellaan sekä erilaisuudellaan. Osasto näkyi kauas ja ennen kaikkea jätti positiivisen muistijäljen perinteisesti konservatiivisina nähdyistä organisaatioista.