FI / EN

Mikko Mäkeläisen Onneni-albumi julkaistaan artistin 40-vuotispäivänä

Mikko Mäkeläinen, CD

Mikko Mäkeläisen uusi Onneni-albumi julkaistaan 11. tammikuuta 2022. Levyllä julkistetaan Mikon yli 20-vuotista uraa ja albumi julkaistaan Mikon 40-vuotissyntymäpäivänä 11. tammikuuta 2022. (Youtube)

Uusi albumi Onneni on Mikon 9. pitkäsoitto. Levyllä Mäkeläinen on ottanut myös isoa roolia laulujen kirjoittajana, sillä hän on säveltänyt levyn kaikki kappaleet, sekä sanoittanut suurimman osan levyn kappaleista. Levyn sanoituspuolelta löytyy lisäksi tuttuja nimiä, kuten Kyösti Mäkimattila ja Juho Rintarunsala. Sovituksista vastaa Mikko yhdessä bändinsä Myrskylyhdyn kanssa.

– Halusin tehdä tällä kertaa levyn, jossa pääsen myös toteuttamaan itseäni laulujen kirjoittajana. Se on ollut aina haaveeni, että saisi kirjoittaa levyllisen omaa musiikkia. Olihan se pitkä ja aikaa vievä projekti, mutta kaiken sen ajan arvoista, sillä lopputulokseen olen todella tyytyväinen. Onneni-albumi on tarina viimeisestä kymmenestä vuodestani. Vaikka laulut ovat henkilökohtaisia tarinoita elämästäni, niin ne ovat silti myös aiheita, joita jokainen käy läpi omassa elämässään.

Mäkeläisen uudelta albumilta on havaittavissa myös selkeästi uudenlaista soundia. 

– Uusi levy ei ole niin perinteistä tanssimusiikkia, mitä minulta on totuttu kuulemaan aikaisemmin. Halusin tuoda pientä uudistusta ja tämän hetken raikkautta mukaan ja minulle on myös ollut aina tärkeää, että levyt tehdään aidoilla soittimilla. Levyltä onkin aistittavissa nykyiskelmällisempää tuotantoa, mutta kyllä tämänkin levyn tahtiin kelpaa tanssia.

 

c & p Mikko Mäkeläinen 2022
Äänitys & miksaus: Rami Hänninen/ VK-studio Finland / Masterointi: Henkka Niemistö
Tuottaja: Mikko Mäkeläinen / Jakelija: Suomen musiikkipiste


1. Onneni 
Säv. Mikko Mäkeläinen
San. Juho Rintarunsala & Mikko Mäkeläinen

2. Sut tahdon kokonaan
Säv. & san. Mikko Mäkeläinen

3. Prinsessani
Säv. & san. Mikko Mäkeläinen

Eksynyt 
Säv. & san. Mikko Mäkeläinen

5. Sä teet musta parhaan
Säv. & san. Mikko Mäkeläinen

6. Kesä 
Säv. & san. Mikko Mäkeläinen

7. Valivali 
Säv. & san. Mikko Mäkeläinen

8. Äänetön myrsky 
Säv. Mikko Mäkeläinen
San. Juho Rintarunsala

9. Palaan kotiin 
Säv. Mikko Mäkeläinen
San. Juho Rintarunsala

10. En enää pelkää
Säv. Mikko Mäkeläinen
San. Kyösti Mäkimattila