In English

MagnumLive

Marko Jantusesta elokuva – tilaa jääkiekkotähti puhujaksi, aiheena mm. päihderiippuvuus

JULKAISTU 08/06/2022
Jääkiekkoilija Marko Jantunen, puhuja

Syksyllä 2022 elokuvateattereissa nähdään Aleksi Mäkelän elokuva Laitapuolen hyökkääjä – mies joka rakasti vauhtia (Solar Films). Elokuvan ensi-ilta on 26. elokuuta. Marko on nyt ajankohtainen puhuja, joka puhuu asiaa – tilaa keikalle! 

Marko Jantusen poikkeukselliset luistelutaidot huomattiin varhain. Hyväsydäminen ja vilkas lahtelaispoika luisteli Suomen kiekkotähdeksi ja eteenpäin maailmalle NHL:ään saakka. Mukana seurasivat alkoholi, juhliminen ja lopulta myös huumeet. Menestys kaukalossa koitui lopulta Jantusen kohtaloksi, kun seurat eivät pystyneet luopumaan arvokkaasta, päihderiippuvaisesta pelaajastaan. 

Marko puhujana – omakohtainen tarina
Alkoholismi, narkomania, lääkeriippuvuus, sekakäyttö. Millainen on päihteiden ja alkoholismin sairauden kuva? Miten riippuvuudesta voi irrottautua? Toipuminen alkaa ongelman tunnistamisesta ja tunnustamisesta. Palkintona on oman itsensä löytyminen ja persoonallisuutensa eheyden vaaliminen. Päihderiippuvuus yhteisössä. Puhujana Marko kertoo tositarina vaiheikkaasta peliurasta, päihteiden sävyttämästä yksityiselämästä ja viimeisestä toivosta. Marko kertoo omakohtaisesta 8 vuoden helvetistään, joka alkoi peliuran jälkeen. Ja miten siitä selviydyttiin. 

Luento yrityksille
Päihdeohjelmat, toimiva hoitoonohjausmalli, tuloksekas hoito sekä seuranta. Esimiehet joutuvat kohtaamaan päihdeonjelmia työpaikalla, eivätkä tiedä, mitä tehdä. Ongelmat on tiedossa, mutta löytyykö yrityksestä varhaisen puuttumisen malli? Miten tunnistaa päihdeongelma? Miten toimia, kun tunnistaa? Mitkä on oikeudet / velvollisuudet? Terveysturvallisuus yrityksessä?

Läpi helvetin -luento nuorille
Läpi helvetin on trillerimäinen tositarina Marko Jantusen vaiheikkaasta peliurasta, päihteiden sävyttämästä yksityiselämästä ja viimeisestä toivosta. Jantunen ajautui lopulta päihteiden kautta rikoksien polulle ja huumemaailmaan ennen hakeutumistaan hoitoon 1vuonna 2015. Sisältää tieto-osion ja kokemusosion. 

Läpi helvetin – luento aikuisille

Omakohtainen tarina yhdistettynä tietoon ja ammatillisuuteen sopii monenlaisiin tapahtumiin (mm. seminaarit, urheilu, terveys, viranomaiset). Luento sopii myös nuorille suunnattuihin tapahtumiin (koulut, seurat, opettajat). Luennolla käydään läpi miten riippuvuus syntyy ja etenee, mitkä siihen vaikuttaa sekä altistaa. Mitä on tärkeää ja hyvä tietää. Riippuvuutta voi olla monella tasolla. Fyysistä (hermosolu), sosiaalista, psyykkistä sekä henkistä riippuvuutta. Päihderiippuvuus ja päihteet ylipäätänsä vaikuttavat psyykkeeseen. Tulee fyysisiä oireita somatiikkaan, seksuaalisuuteen, arvoihin, moraaliin, tunne-elämään, mutta myös sosiaalisuuteen, perhe- ja ystävyyssuhteisiin, vapaa-aikaan, kouluun, opiskeluun, työhön, rahaan ja talouteen. 

Luennolta saa työkaluja ymmärtää, miten päihderiippuvuus näyttäytyy omassa elämässä ja työelämässä, ja miten siitä toivutaan. Kokemus ja  ammattilaisuus yhdistyvät Markon luennolla.

Kysy lisää myyntipalvelustamme! 

Marko Jantunen, elokuva