FI / EN

Laulaja Olavi Virta konserteissa komeilee Kyösti Mäkimattila ja Leif Lindeman (kevät 23)

Laulaja Olavi Virta, konsertti. Kyösti Mäkimattila, Leif Lindeman

Suuren laulajan ja rakastetun taiteilijan Olavi Virran tunnetuksi tekemiä lauluja kuullaan kevään aikana upeassa konsertti-illassa Kyösti Mäkimattilan ja Leif Lindemanin tulkitsemana. Musiikkiesitys kertoo Olavi Virran tarinaa laulun, musiikin, tarinoiden ja videotallenteiden kautta. Hienot laulut, upeat solistit ja taitava orkesteri takaavat sinulle unohtumattoman konserttielämyksen.

Olavi Virran kuolemasta on tullut kuluneeksi jo 50 vuotta, mutta ikimuistoiset laulut elävät, ja nyt ne liitävät jälleen luoksemme loihtien tunnelmallisen ja musiikintäyteisen hetken.  Laulaja – Olavi Virta kiersi 2014 lukuisissa konserttisaleissa ja saavutti huikean suosion. Sitä esitettiin loppuunmyydyille katsomoille. Solistit ovat uudet, ja tässä uudelleen käsikirjoitetussa konserttielämyksessä laulut ovat myös monin osin uusia. Säestysorkesterina kevään konserttikiertueella toimii Laulu- ja soitinyhtye Varjokuva.  

Kyösti Mäkimattila on tutustunut monin tavoin Olavi Virran elämään:

– Virrasta kertovat kirjat ovat olleet minulle silmiä avaavaa luettavaa. Laulajan kahdet kasvot olivat kovin erilaiset. On ollut myös hieno saada kuulla aikalaistensa kertomuksia siitä ei-julkisesta puolesta, karismaattisesta tyypistä oli tosiaan kyse. 

– Mahtavasta levytysrepertuaarista itselle rakkaimmat ovat uran loppupuolella tehdyt tulkinnat. Vaikea nimetä omaa lempparia, se vaihtelee. Esimerkiksi Kesäyön valssi, Sateinen ilta ja Häämuistojen valssi ovat upeita. 

Leif Lindemanin ensimmäiset muistot Olavista liittyvät lapsuuteen.

– Jo pikkupoikana sain ensikontaktin Olaan. Muistan, kun kotitaloamme maalattiin, ja radiosta soi Sinitaivas. Meikäpoika railotti mukana paatoksella. Meillä oli kotona Olavin LP, jonka kannessa oli samainen kaunis sininen taivas komean Olavin takana. Sitä kuuntelin jo lapsena puhki asti. Viime aikoina olen katsellut paljon televisiosta mustavalkoelokuvia, joissa Virta tuon tuosta esiintyi. Hän teki vaikuttavan uran myös elokuvatähtenä.

– Olavi on merkinnyt minulle, kuten monille muillekin, esikuvaa. Minulle nimenomaan siinä, miten tangot lauletaan. Olavia en päässyt koskaan näkemään, mutta hänen tyttärensä tapasin Olavin 100-vuotisjuhlan puitteissa. Oli erityinen tunnelma esittää hänen läheisilleen mestarin lauluja. Jos pitäisi valita suosikkilaulu, nostaisin tuon mainitsemani Sinitaivaan rinnalle hieman vähemmän tunnetumman kappaleen Viesti mereltä, jonka olen saanut myös levyttää. Sen sävelkulku soi kauniina, päättää Leif.

Laulaja Olavi Virta -konserttikiertue 2023
18.04. Kouvola, Kuusankoskitalo, klo 19 (TM)
19.04. Kerava, Keuda-talo, klo 19  (TM)
20.04. Rauma, Rauma-Sali, klo 19  (L)
21.04. Pori Promenadikeskus, klo 19  (TM)
22.04. Salo, Teatteri Provinssi, klo 18  (L + teatteri)
23.04. Hämeenlinna, Verkatehdas, klo 19  (TM)

Kesto n. 2 h. Liput 39,00 euroa (sis. palvelumaksun).
Ennakkomyynti jo auki. Kaikki liput tulevat myyntiin vko 46 aikana.
TM= Ticketmaster, L=Lippu.fi ja R-kioskit

Tapahtuman sivut ja lipunmyyntilinkit:
https://magnumlive.fi/konsertit-ja-tapahtumat/laulaja-olavi-virta/

Kyösti Mäkimattila

Leif Lindeman