FI / EN

Kari Vepsä täyttää juhlavat 70 vuotta

Kari Vepsä

Kari Vepsä täyttää 70-vuotta maaliskuun 31. päivä 2022. Hänet tunnetaan pitkästä laulajaurastaan ja muistetaan mm. Syksyn Sävel -voitosta. Uran varrelle on mahtunut lukuisia muita meriittejä. 

Kari Vepsä juhlii 70-vuotispäiviään kotonaan: 

– Piti käydä Kanarialla asti sairastamassa Korona. Lomalla oli tarkoitus myös juhlistaa synttäreitä, mutta toisin kävi. Kotona ollaan ja vielä vähän toipilaana, kun kova yskä vaivaa. Keikkoja ja konsertteja on jouduttu siirtelemään. Aurinko paistaa, henki pihisee ja kesää kohti mennään kovalla vauhdilla. Juhlitaan sitten keikoilla ja konserteissa. Pidetään lippua korkealla ja toivotaan, että päästään vaikka halaamaan synttärivuoden kunniaksi, toivottaa Kari, jonka rinnalla keikoilla nähdään tuttuun tapaan Onnenmaa-orkesteri. 

Karin laulut ovat koskettaneet suomalaisten sydämiä jo vuosikymmenien ajan. Oma sooloura starttasi isommin käyntiin 90-luvulla. Hänet muistetaan edelleen vuoden 1996 Syksyn Sävelen voitostaan kappaleella Onnenmaa, joka sittemmin albumina myi platinaa (40 000 myytyä albumia). Hän on ollut ehdolla myös Emma-pystin ja Iskelmä Finlandian saajaksi. 

Kari muistelee uransa alkuaikaa: 

– Kylläpä aika on kulunut, voisiko sanoa, että viheltäen. Oli vuosi 1967 kun aloitimme harjoittelemaan soittamista Leikkaan-orkesterin poikien kanssa Siikamäen koulun voimistelusalissa. Aika monta junaa on lähtenyt ja tullut Pieksämäen asemalle tuon jälkeen.

Miehekästä lämpöä huokuva Kari aloitti soitto- ja laulajanuran Pieksämäellä jo 1960-luvulla esiintyen muutamassa tanssiorkesterissa. Vuonna 1981 Kari muutti Haminaan saatuaan pestin tietotekniikan lehtoriksi Haminan ammattioppilaitokseen. Samoihin aikoihin hän lähetti ensimmäisen kilpailukappaleensa Syksyn Sävel -kilpailuun. 1980-luvulla Kari julkaisi muutaman omakustannussinglen ja -kasetin. Vuonna 1992 hänet kutsuttiin MTV:n järjestämään Mestarisolisti-kilpailuun, jossa hän sai kunniakirjan. Seuraavana vuonna Kari voitti Lavatähti ’93 -kilpailun. Yhteistyö Jukka Kuoppamäen kanssa johti aluksi ”Miksi oot niin kaukana” -kappaleen syntymiseen. Tämä ja ”Isän tyttö” -kappale sekä heinäkuussa ’96 julkaistu ”Toivon niin” -single saavuttivat yleisön suosion ja pärjäsivät hyvin radiolistoillakin. Vuoden 1996 Syksyn Sävel -voitti niittasi kaiken ja suosio nousi huippuunsa.  

Musiikin ohella Karkkilassa asuva Kari Vepsä on arvostettu hevosten kasvattajana ja kouluttaja. Edelleen Kari kilpailee aktiivisesti, ja hän voitti viime vuonna 2021 kultaa Amerikan Quarter hevosten SM-kilpailussa sekä reiningin eli lännenratsastuksen SM-hopeamitalin. 

MagnumLive onnittelee juhlasankaria!