FI / EN

Heidi Pakarinen leipoo juhannukseksi uudenlaisen Lentävän kalakukon

Aikamatka Hra Pakarisesta Nti Pakariseen:
Heidi Pakarinen julkaisee uuden sovituksen legendaarisesta Lentävästä kalakukosta
– sovittajana Leningrad cowboystakin tuttu Tatu Kemppainen

– On monia lauluja, jotka resonoivat ja luovat iloa sekä laittavat rallattelemaan! Lentävä kalakukko on laulu kotiseuduistani ja sen ihanalta murrealueelta. Otetaan kyytiin kaikki halukkaat ja matkataan ihanan lepposissa tunnelmissa Kuopijjoon, kaupunkiin, missä hyvä fiilis näkkyy kaikkialla. Mikä parasta, se myös tarttuu! Tämä jo yli 70 vuotta vanha kappale on laulu yhtenäisyydestä, siitä, miten kaikki elämänmatkaajat mahtuvat sammaan kyytiin. Matkaevväiksi riittää avoin mieli ja hymy, sekä hetkessä elämisen taito. Musiikki hoitaa lopun!, tarinoi Heidi nostalgiakappaleesta ja jatkaa:

– Näin kesäaikaan sopii rallatella tätä hienoa, aiemmin Hra Pakarisen tutuksi tekemää kappaletta, joka nyt on versioitu ihanan mukaansatempaavasti latinalaisin rytmivivahtein. Tämä tyyli sopii Nti Pakariselle!

– Jos tämän voi kuunnella tosikkona, mieli apeana tai tanssimatta (varpaiden liikutuskin katsotaan rytmin vastaanottamiseksi, haluksi liikkua), niin sopii kuunnella toisen kerran – iloa ja ihania rytmejä kaikille, musiikki ja savolaisuus tarjoaa hyvvää energiaa katsomatta syntyperään tai -kylään.  

Uudelleensovitukseen on lähtenyt Leningrad Cowboys’in kitaristina tutuksi tullut ylilääkäri Tatu Kemppainen. Tatu on nähty myös Tuure Kilpeläisen bändissä tuuraamassa. Hänen kädenjäljessään kuullaan tuore ote mutta samalla kunnioitus alkuperäistä kappaletta kohtaan:

– Olen aina arvostanut kovasti suomalaista rillumarei-meininkiä. Kun vielä olen itsekin niin sanotusti ”junan tuoma” savolainen, on Lentävä Kalakukko merkittävä osa omaakin savolaisuuttani. Ylj’piätään Lentävässä Kalakukossa tiivistyy nähdäkseni kaikki olennainen hyvä savolaisuudesta ja itäsuomalaisuudesta. Siinähän kaikki meidät hyväksytään taustoistamme riippumatta samaan junaan ja ”tunnelma on heti lupsakka”. Niin minutkin, Turussa syntynyt, on toivotettu tervetulleeksi Savon lämpimään syliin. Musiikin voima on erityisesti siinä, että se yhdistää meitä toisiimme. Hypätään siis kaikki Lentävän Kalakukon kyytiin ja käydään lämmintä kesää kohti.

Tervetulloo ilontäyttämän Lentävän kalakukon kyitiin!

Heidi Pakarinen, Lentävä kalakukko

Laulu: Heidi Pakarinen / akustinen kitara, ukulele, sähkökitara, taustalaulu ja konduktööri: Tatu Kemppainen / basso: Touko Kemppainen / rummut: Heikki Sandren / lyömäsoittimet: Aarne Riikonen / haitari: Rami Hänninen

Heidi Pakarinen – Lentävä kalakukko, cds
Julk. 19.6.2024
Säv. Toivo Kärki, San. Reino Helismaa, sov. Tatu Kemppainen
Kust: Warner Chappel Music Finland Oy
Tuotanto / äänitys, miksaus: VK Studio / Rami Hänninen
Masterointi: Svante Forsbacka
2024 Magnumlive Oy
Promootio: Grafiitti Pro