FI / EN

Heidi Foxell – ammattitaitoinen puhuja tapahtumaan

Konstaapeli Heidi Foxell istumassa sohvalla.

Miten valita oikea puhuja tapahtumaasi

Kun järjestät tapahtumaa, puhujan valinta on yksi tärkeimmistä päätöksistä. Oikea puhuja voi inspiroida yleisöä, välittää tärkeän viestin ja jättää kuulijoihin pysyvän vaikutuksen. Puhujan ammattitaito, kokemus ja kyky sitouttaa yleisö ovat avainasemassa onnistuneen tapahtuman luomisessa. Puhujan valinnassa kannattaa huomioida tapahtuman teema, kohdeyleisö sekä toivottu lopputulos.

On tärkeää valita puhuja, joka ei ainoastaan jaa asiantuntemusta, vaan myös resonoi yleisön kanssa ja pystyy herättämään heidän mielenkiintonsa. Puhujan persoona ja tarinankerrontataidot ovat merkittäviä tekijöitä, jotka voivat tehdä tapahtumastasi unohtumattoman. Puhujan valinnassa kannattaa myös ottaa huomioon hänen aiemmat esiintymisensä ja palaute, jonka hän on saanut, jotta voit olla varma hänen sopivuudestaan juuri sinun tapahtumaasi.

Yleisön sitouttaminen ja viestin välittäminen

Yleisön sitouttaminen on taito, joka erottaa hyvän puhujan loistavasta. Puhujan kyky luoda vuorovaikutusta ja ylläpitää kiinnostusta koko esityksen ajan on olennainen. Tämä tarkoittaa, että puhujan on kyettävä räätälöimään sisältönsä vastaamaan yleisön odotuksia ja tarpeita. Puhujan on myös pystyttävä välittämään viestinsä selkeästi ja innostavasti, jotta se uppoaa kuulijoihin ja jää heidän mieleensä.

Hyvä puhuja osaa käyttää tarinoita, esimerkkejä ja tositarinoita puhuessaan, mikä auttaa yleisöä ymmärtämään ja muistamaan esitetyt asiat paremmin. Lisäksi, käyttämällä visuaalisia apuvälineitä, kuten dioja tai videoita, puhuja voi tehostaa viestinsä vaikuttavuutta ja tehdä esityksestään entistä mieleenpainuvamman.

Laadukkaan puhujan merkitys tapahtuman menestykselle

Laadukkaan puhujan merkitystä tapahtuman menestykselle ei voi aliarvioida. Puhuja voi olla ratkaiseva tekijä siinä, muistetaanko tapahtuma positiivisesti vai ei. Ammattitaitoinen puhuja osaa paitsi välittää tietoa, myös herättää tunteita ja saada yleisön toimimaan. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi uusien ideoiden omaksumista, näkökulman muutosta tai jopa konkreettisia toimenpiteitä tapahtuman jälkeen.

Investointi ammattitaitoiseen puhujaan on investointi tapahtuman laatuun ja vaikuttavuuteen. Kun valitset puhujan, joka ymmärtää yleisönsä ja osaa viestiä heille merkityksellisellä tavalla, voit luottaa siihen, että tapahtumasi jättää jäljen ja saavuttaa tavoitteensa. Muista, että puhujan valinta on sijoitus, joka kantaa hedelmää pitkälle tulevaisuuteen.

Heidi Foxell

Konstaapeli Heidi Foxellin elämä mullistui täysin vain 24-vuotiaana toukokuussa 2012, kun poliisin työharjoittelussa ollut Heidi loukkaantui vakavasti Hyvinkään joukkoampumisessa.

Ampumisesta seurannut yli 1000 yön sairaalajakso sisälsi pieniä valonpilkahduksia, mutta myös syviä aallonpohjia, jotka aiheuttivat itsetuhoisia ajatuksia ja masennuskausia. Hoitojakson aikana saatu selkäydinvamma ja leukemia olivat viedä pohjan elämältä. Heidi päätti kuitenkin selvitä ja toukokuussa 2023 hän valmistui poliisiksi. Lapsuuden haave oli toteutunut miltei päivälleen 11 vuotta loukkaantumisen jälkeen.

Tunteikkaan ja pysäyttävän tarinan takana on nainen, joka ei päättänyt antaa periksi. Heidi kertoo luennoillaan selviytymistarinansa ja sen, miten ampuminen muutti häntä ihmisenä. Heidillä on sanottavansa nuorten pahoinvoinnista ja kaduilla tapahtuvasta väkivallasta.

Tarina on hätkähdyttävä ja ajatuksia herättävä elämän rajallisuudesta.

Tarina selviytymisestä ja periksiantamattomuudesta – tarina, joka pitää kuulla.