FI / EN

Vili Mustalampi

Vili Mustlampi juliste
Seuraavat keikat

Esittely

Vili Mustalampi on uusi, kuuma nimi Suomen iskelmäkentällä.

Vili Mustalammen debyyttisingle ja musiikkivideo Mä olen sun kokonaan julkaistiin joulukuussa 2017  Se on hunajainen rakkauslaulu, jossa Suomi-iskelmä keinuu kuuman bachatan tahtiin. Kappale on jo muodostunut hitiksi latinotanssipiireissä, sillä se on paljon odotettu ensimmäinen suomenkielinen kansainvälisen tason bachatakappale.

Kesäkuussa 2021 ilmestyi Mustalammen ensimmäinen suomenkielinen pitkäsoitto, suomalaista kaihoisaa mielenmaisemaa ja Karibian iloisia rytmejä yhdistelevän albumi Hullu maailma. Latinopopin lähettilääksi tituleerattu Mustalampi johdattaa kuulijat aurinkoisiin tunnelmiin asiaankuuluvasti tanssiaskelin, mutta välillä käydään syvissäkin vesissä. Vilin käsittelyssä salsa, cha cha, merengue, son ja timba saavat aisaparikseen suomenkieliset tekstit ja iskelmällisen tarinankerronnan.

Mustalammen bändi koostuu alansa ehdottomista huippumusikoista: kitarassa on afrobändi Helsinki-Cotonou Ensemblen johtaja Janne Halonen, bassossa Puro Paju ja rytmisektiossa muun muassa Orkestra Suorasta Lähetyksestä ja Don Johnson Big Bandista tutut rytmiveljekset Ricardo Padilla ja Tero Rantanen.

Maailmanmusaa, lattari-iskelmää, varmasti jalan alle käyvää menoa!

Vilin pääinstrumentit ovat laulu ja tres-kitara.

 

Lue lisää

Lisätiedot

Taustaa

Vili Mustalampi on Rumba-Akatemian henkinen isä ja rehtori. Hän perusti musiikkikoulun yhdessä veljensä kanssa. Hän on mm. johtanut 18 vuotta kuubalaiseen musiikkiin erikoistunutta Kuukumina-yhtyettä ja soittanut useissa muissa yhtyeissä kuten Septeto Sonissa ja Los Elementosissa. Vilin juuret ovat vahvasti latinomusiikissa. Hän kasvoi kuubalaiseen musiikkiin, sillä isä Heikki Lajunen oli Suomen ensimmäisen son-musiikkiyhtyeen, Septeto Sonin, laulaja. Aikuisiällä veljekset ovat tehneet useita opintomatkoja Kuubaan, jossa he ovat opiskelleet paikallisten mestareiden johdolla.

Monitaiturimuusikko Vilin pääinstrumentit ovat laulu ja tres-kitara, mutta niiden lisäksi hän soittaa kitaraa ja pasuunaa sekä hallitsee kuubalaisessa musiikissa yleisimmin käytössä olevat lyömäsoittimet kuten claves, catá, cajon, maracas, conga-, bongó- ja batá-rummut.

Erikoisohjelmat

Kokoonpano

Videot

Kuvat

Mainonnan tekijä: Kuvia saa käyttää tapahtumien mainonnassa, jossa artistit esiintyvät.
Median edustaja: Kuvia saa käyttää hyvien tapojen mukaisesti lehden toimituksellisiin julkaisuihin, joissa artistia on haastateltu. Toivomme ilmoitusta käytöstä.
Pyydä copyrightia muihin käyttötarkoituksiin. Kuvaajan nimen puuttuessa käytä ”MagnumLive kuvapankki”.