FI / EN

Marko Jantunen

Ex-jääkiekkoilija Marko Jantunen
Seuraavat keikat

Esittely

Jääkiekkotähti Marko Jantusen tositarina NHL-tähdestä päihderiippuvaiseksi: matka läpi helvetin ja takaisin elämään. 

Marko Jantusen poikkeukselliset luistelutaidot huomattiin varhain. Hyväsydäminen ja vilkas lahtelaispoika luisteli Suomen kiekkotähdeksi ja eteenpäin maailmalle NHL:ään saakka. Mukana seurasivat alkoholi, juhliminen ja lopulta myös huumeet. Menestys kaukalossa koitui lopulta Jantusen kohtaloksi, kun seurat eivät pystyneet luopumaan arvokkaasta, päihderiippuvaisesta pelaajastaan.

Markosta on julkaistu Marko Lempisen kirjoittama kirja nimeltään Läpi helvetin (2016). Syksyllä 2022 elokuvateattereissa nähtiin Aleksi Mäkelän elokuva Laitapuolen hyökkääjä – mies joka rakasti vauhtia (Solar Films). Marcon on nyt ajankohtainen puhuja – tilaa keikalle!

Marko puhujana – omakohtainen tarina

Alkoholismi, narkomania, lääkeriippuvuus, sekakäyttö. Millainen on päihteiden ja alkoholismin sairauden kuva? Miten riippuvuudesta voi irrottautua? Toipuminen alkaa ongelman tunnistamisesta ja tunnustamisesta. Palkintona on oman itsensä löytyminen ja persoonallisuutensa eheyden vaaliminen. Päihderiippuvuus yhteisössä. Puhujana Marko kertoo tositarina vaiheikkaasta peliurasta, päihteiden sävyttämästä yksityiselämästä ja viimeisestä toivosta. Marko kertoo omakohtaisesta 8 vuoden helvetistään, joka alkoi peliuran jälkeen. Ja miten siitä selviydyttiin.

Luento yrityksille

Päihdeohjelmat, toimiva hoitoonohjausmalli, tuloksekas hoito sekä seuranta. Esimiehet joutuvat kohtaamaan päihdeogjelmia työpaikalla, eivätkä tiedä, mitä tehdä. Ongelmat ovat tiedossa, mutta löytyykö yrityksestä varhaisen puuttumisen malli? Miten tunnistaa päihdeongelma? Miten toimia, kun tunnistaa? Mitkä ovat oikeudet, entä velvollisuudet? Entä terveysturvallisuus yrityksessä?

Läpi helvetin – luento nuorille

Läpi helvetin on trillerimäinen tositarina Marko Jantusen vaiheikkaasta peliurasta, päihteiden sävyttämästä yksityiselämästä ja viimeisestä toivosta. Jantunen ajautui lopulta päihteiden kautta rikoksien polulle ja huumemaailmaan ennen hakeutumistaan hoitoon vuonna 2015. Sisältää tieto-osion ja kokemusosion. 
Valistusluento sopii eritysesti nuorille suunnattuihin tapahtumiin (koulut, seurat).

Läpi helvetin – luento aikuisille

Omakohtainen tarina yhdistettynä tietoon ja ammatillisuuteen sopii monenlaisiin tapahtumiin (mm. seminaarit, urheilu, terveys, viranomaiset). Luento sopii myös nuorille suunnattuihin tapahtumiin (koulut, seurat, opettajat). Luennolla käydään läpi miten riippuvuus syntyy ja etenee, mitkä siihen vaikuttaa sekä altistaa. Mitä on tärkeää ja hyvä tietää. Riippuvuutta voi olla monella tasolla. Fyysistä (hermosolu), sosiaalista, psyykkistä sekä henkistä riippuvuutta. Päihderiippuvuus ja päihteet ylipäätänsä vaikuttavat psyykkeeseen. Tulee fyysisiä oireita somatiikkaan, seksuaalisuuteen, arvoihin, moraaliin, tunne-elämään, mutta myös sosiaalisuuteen, perhe- ja ystävyyssuhteisiin, vapaa-aikaan, kouluun, opiskeluun, työhön, rahaan ja talouteen.

Luennolta saa työkaluja ymmärtää, miten päihderiippuvuus näyttäytyy omassa elämässä ja työelämässä, ja miten siitä toivutaan. Kokemus ja  ammattilaisuus yhdistyy Markon luennolla.

• Kesto 60 – 90 min
• Sis. kuva- ja valistusmateriaalia

• Omakohtainen tarina sopii monenlaisiin tapahtumiin ja haastatteluihin (mm. seminaarit, urheilu, terveys, viranomaiset) tai vaikkapa firmoille jääkiekko-ottelujen alustukseksi.

Jääkiekkoilija Marko Jantunen pelasi suurimman osan urastaan Suomen SM-liigassa ja Ruotsin Elitserienissä, myös NHL tuli tutuksi. Saavutuksia ovat mm. Euroopan mestaruus, Ruotsin Mestaruus, 3 hopeaa Ruotsin Elitserienistä, 2 hopeaa SM-Liigasta. Henkilökohtaisella tasolla: 22 maaottelua, SM-Liigan maalikuningas, jaettu Elitserienin Playoffsien piste-ennätys, 122 Playoff-ottelua…

Nykyään Marko Jantunen toimii asiakkuuspäällikkönä Avominne-klinikalla. Hän 0n julkaissut aiheesta myös Läpi helvetin -kirjan (2016). 

 

Lue lisää

Lisätiedot

Erikoisohjelmat

Kokoonpano

Videot

Kuvat

Mainonnan tekijä: Kuvia saa käyttää tapahtumien mainonnassa, jossa artistit esiintyvät.
Median edustaja: Kuvia saa käyttää hyvien tapojen mukaisesti lehden toimituksellisiin julkaisuihin, joissa artistia on haastateltu. Toivomme ilmoitusta käytöstä.
Pyydä copyrightia muihin käyttötarkoituksiin. Kuvaajan nimen puuttuessa käytä ”MagnumLive kuvapankki”.

Spotify

Artikkelit