FI / EN

Jukka Nykänen

Pianisti Jukka Nykänen
Seuraavat keikat

Esittely

Arvostettu pianisti Jukka Nykänen on myös säveltäjä, sovittaja ja monista konserteista sekä tv-tuotannoista tuttu muusikko.

Soololevyjen ja -konserttien lisäksi Jukka on tehnyt monien tunnettujen tähtien kanssa yhteistyötä. Kotimaisista taiteilijoista mainittakoot mm. Pentti Hietanen, Angelika Klas, Tomi Metsäketo ja Maria Lund. Jukka on tuttu myös Ylen RSO -TV-ohjelmista, joissa hän on vieraillut pianistina,  haastateltavana ja teosten esittelijänä.

Omissa konserteissaan Jukka Nykänen voi myös soittaa erilaisia pianosovituksia ja kertoa niiden teosta, vaikutteistaan, vapaasta säestyksestä sekä työstään muusikkona.

– Olen aina ollut valmis heittäytymään uusiin haasteisiin, minkä ansiosta työnkuvani on erittäin laaja-alainen. Olen esiintynyt säännöllisesti TV:ssä ja radiossa ja työskennellyt paljon laulumusiikin, teatterin ja oopperan parissa – paitsi pianistina, myös säveltäjänä, sovittajana ja kapellimestarina. Olen julkaissut kaksi omista pianosovituksistani koostuvaa soololevyä: Kotimaani sekä Pianovirtuoso, jonka Helsingin Sanomat valitsi yhdeksi vuoden parhaista levyistä.

– Olen esiintynyt vuosien varrella mm. Helsingin juhlaviikoilla, Espoon kansainvälisellä pianoviikolla, Kuhmon kamarimusiikissa, LuostoClassicissa sekä Turun, Mäntän, Lemin ja Joroisten musiikkijuhlilla. Lisäksi olen soittanut mm. Helsingin ja Kuopion kaupunginorkesterien, Vantaan viihdeorkesterin sekä Retuperän WBK:n solistina. Suomen lisäksi olen konsertoinut Saksassa, Japanissa ja USA:ssa. Olen kotonani niin konserttilavalla, teatterinäyttämöllä kuin viihdekonserttikiertueen tai nykyoopperan puikoissakin. Välillä vauhdikkaidenkin esitysten parhaana vastakohtana toimii vaikkapa tunnelmallinen lied-ilta kirkossa. 

Lue lisää

Lisätiedot

Erikoisohjelmat

Kokoonpano

Videot

Kuvat

Mainonnan tekijä: Kuvia saa käyttää tapahtumien mainonnassa, jossa artistit esiintyvät.
Median edustaja: Kuvia saa käyttää hyvien tapojen mukaisesti lehden toimituksellisiin julkaisuihin, joissa artistia on haastateltu. Toivomme ilmoitusta käytöstä.
Pyydä copyrightia muihin käyttötarkoituksiin. Kuvaajan nimen puuttuessa käytä ”MagnumLive kuvapankki”.

Spotify

Artikkelit