FI / EN

Juki Välipakka

Juki Välipakka
Seuraavat keikat

Esittely

Juki Välipakka on Suomessa perin harvinainen ilmiö, miespuolinen jazzlaulaja.

Hän on voittanut vuosien 1996-99 ja 2001-2003 Jazzrytmit-lehden kriitikkoäänestykset, viimeksikin varsin ylivoimaisesti: mies keräsi yli kaksinkertaisen äänimäärän toiseksi sijoittuneeseen mieslaulajaan verrattuna.

Välipakka hallitsee jazzlaulun monet osa-alueet suvereenisti. Häneltä irtoavat scat-soolot, vivahteikas tunnelmointi, falsettilaulu ja erilaiset ääni-improvisaatiot. Laaja-alaisuutensa ansiosta hän on enemmänkin kuin pelkkä jazzlaulaja: hän on tehnyt tanssiteatterimusiikkia ja rhythm & bluesia (myös huuliharpistina ja kitaristina). Ad Lib Quintetin Jump-levyllä Välipakan Karhu on joikuvaikutteinen sävellys, ja onpa hän sekaantunut brittikitaristi Jason Carterin seurassa myös ambient/etno-tyyppiseen vokaali-improvisaatioon.

Juki & Round 5

Round 5 tarjoilee Juki Välipakan johdolla letkeää, rauhallista, selkeää ja seesteistä ja välillä vauhdikkaampaakin kunnon jazzjazzia. Ohjelmisto koostuu sekä standardeista että Välipakan omista sävellyksistä. Musiikista löytyy niin lyyristä melodisuutta kuin vauhdikkaita svenginumeroitakin.

Omalla triollaan kaksi levyä tehnyt Riitta Paakki tukee pianistina oivallisesti Välipakan tulkintoja. Antti Lötjönen on muutamassa vuodessa noussut basistiemme kärkikaartiin ja soittaa mm. Ilmiliekki Quartetissa, joka valittiin Finland Festivalsin vuoden 2004 nuoreksi taiteilijaksi. Joonas Riipan rumputyö on hienovaraista ja hän noudattaa soitossaan suurta reaktioherkkyyttä. Niinpä ei olekaan ihme, että tätä nuorta rumpalia kuullaankin tätä nykyä monissa eri yhtyeissä. Tuomo Dahlblom on monipuolinen, kaikki mahdolliset tyylit hallitseva kitarataituri, joka tuo Round 5:n soittoon aimo annoksen solistista voimaa.

 

Lue lisää

Lisätiedot

Erikoisohjelmat

Kokoonpano

Juki Välipakka – laulu
Riitta Paakki – piano
Antti Lötjönen – basso
Joonas Riippa –  rummut
Tuomo Dahlblom – kitara

Videot

Kuvat

Mainonnan tekijä: Kuvia saa käyttää tapahtumien mainonnassa, jossa artistit esiintyvät.
Median edustaja: Kuvia saa käyttää hyvien tapojen mukaisesti lehden toimituksellisiin julkaisuihin, joissa artistia on haastateltu. Toivomme ilmoitusta käytöstä.
Pyydä copyrightia muihin käyttötarkoituksiin. Kuvaajan nimen puuttuessa käytä ”MagnumLive kuvapankki”.

Spotify

Artikkelit