FI / EN

Elias Kahila

Elias Kahila keikalla parrasvaloissa musta silinterihattu päässään.
Seuraavat keikat

Esittely

Sellovirtuoosi Elias Kahila loihtii tapahtumiin ja juhliin upean elämyksen. 

Lukuisten Raskasta Joulua -vokalistien luottosellistinä tunnettu jyväskyläläinen sellovirtuoosi Elias Kahila, tuottaa uudella soolosetillään aivan uudentyyppisen keikkaelämyksen yhdistäen poprock-sellon, luuppipedaalit ja laulun samanaikaisesti. Kahila nauhoittaa sellolla livenä ”luupperiinsa” kaikki bändielementit, ja lisää syntyneeseen musiikkiin oman laulunsa; Näin 70- ja 80-luvun hittiklassikoista muodostuu mielenkiintoisia uusia versioita, jossa sellolla tehdään koko bändi, aina rumpuraidoista kitaraan.

Kahila kokoaa biisin livenä samantyylisellä luuppaustekniikalla, mitä esimerkiksi Ed Sheeran käyttää keikoillaan. Sellosta on saatu uusia soundeja irti Kahilan kehittämän uuden shufflejousitekniikan ansiosta, ja se on huomattu maailmalla – Esimerkiksi Fleetwood Mac -yhtyeen amerikkalainen tuottajalegenda Ken Caillat jakoi Kahilan viimeisimmän soittovideon sosiaalisessa mediassa. Kahilan tavoite onkin tehdä sama 70 -ja 80-luvun poprockille kuin mitä Apocalyptica teki metallille. Luvassa on siis mielenkiintoinen ja tuore musiikkielämys!

Kahilan tie ammattisellistiksi alkoi vuonna 1991, hänen aloittaessaan sellonsoiton puolalaisen huippuopettajan Ewa Tracz-Lejmanin opetuksessa. Uusien sellotekniikoiden kehitystyö Kahilalla alkoi 2000-luvun puolivälissä. Syynä oli kutsumus rytmimusiikkiin sekä tunne että sellon kaikkia ominaisuuksia ei ehkä olla vielä löydetty. Kahilan ominaissoundi kuuluu mm. JP Leppäluodon kesäkuussa 2020 julkaistulla albumilla Piilevää Pimeää, joka kipusi julkaisuviikollaan kesäkuussa Suomen fyysisen albumilistan ykköseksi. Kahila on keikkaillut myös mm. Antti Railion, Antony Parviaisen, Katri Ylanderin, Sanin jne kanssa.

Kahilalla on tarkoitus julkaista sooloalbumi jossain kohdin 2020-luvulla; Siihen on jo lupautunut iso joukko vierailevia laulajia rockin ja r&b:n huippunimistä Suomesta sekä ulkomailta.

Lue lisää

Lisätiedot

Erikoisohjelmat

Kokoonpano

Videot

Kuvat

Mainonnan tekijä: Kuvia saa käyttää tapahtumien mainonnassa, jossa artistit esiintyvät.
Median edustaja: Kuvia saa käyttää hyvien tapojen mukaisesti lehden toimituksellisiin julkaisuihin, joissa artistia on haastateltu. Toivomme ilmoitusta käytöstä.
Pyydä copyrightia muihin käyttötarkoituksiin. Kuvaajan nimen puuttuessa käytä ”MagnumLive kuvapankki”.