FI / EN

Django Collective Helsinki

Django Collective Helsinki
Seuraavat keikat

Esittely

Django Collective Helsinki on monissa liemissä keitetyistä ammattimuusikoista koostuva kokoonpano. Aki Haurun johtama yhtye on elävöittänyt Helsingin kulttuurielämää jo yli kymmenen vuoden ajan juurevalla ja hyväntuulisella gypsy swingillä 1920-50 -luvuilta Django Reinhardtin ja Stéphane Grappellin tyyliin. Ryhmä esittää myös omia sävellyksiään, joissa perinne sekoittuu raikkaalla tavalla myöhempään jazzilliseen ilmaisuun. Yhtye on maineensa ohella määrätietoisesti luonut uutta, avointa ja positiivista livemusiikin kaupunkikulttuuria.

Juuri pandemian aattona maaliskuussa 2020 julkaistu debyyttialbumi oli arvostelumenestys:
”Pistämättömän dynaaminen svengi pitää moitteettomasti kutinsa ja virtuositeetti on erittäin viihtyisästi linjattu hyvin oivallettujen standardien satsiin.” – Asko Alanen, Soundi ★★★★
”Bändi toimii ns. kympillä ja soundi on täydellisen nautittava.” – Pentti Ronkanen, Suomijazz ★★★★
”Täyden kympin levy!” Antti Kettunen, Kansanmusiikki- lehti
”Aistikkaan hienoa yhteensoittamista ja Djangomaista sielukkuutta.”” Osku rajala, Jazzrytmit

Yhtye esiintyy tarvittaessa myös kvartettina ja triona. Myös lukuisat nimekkäät vierailijat ovat aina kuuluneet yhtyeen toimintaan vahvasti, mm. Sami Saari, Pepe Willberg, M.A. Numminen, Marjo Leinonen, Johanna Iivanainen, Aili Ikonen.

Lue lisää

Lisätiedot

Erikoisohjelmat

Kokoonpano

Videot

Kuvat

Mainonnan tekijä: Kuvia saa käyttää tapahtumien mainonnassa, jossa artistit esiintyvät.
Median edustaja: Kuvia saa käyttää hyvien tapojen mukaisesti lehden toimituksellisiin julkaisuihin, joissa artistia on haastateltu. Toivomme ilmoitusta käytöstä.
Pyydä copyrightia muihin käyttötarkoituksiin. Kuvaajan nimen puuttuessa käytä ”MagnumLive kuvapankki”.