FI / EN

Charles Plogmans Orkester

Charles Plogmans Orkester
Följande gig

Presentation

Charles Plogmans Orkester är ett nytt dansband (2023) med den populära artisten Charles Plogman i spetsen. I Charles Plogmans Orkester är rytmerna  varierande och låtarna valda med omsorg. På repertoaren finns främst låtar som publiken känner och älskar att dansa till. En del av Charles egna låtar finns förstås också med. Sångspråket är i huvudsak svenska, men också finska och engelska låtar finns med.

Charles Plogman är känd som artist och har fått många olika utmärkelser på sin musikaliska resa. Han blev intresserad av musik i tonåren. Under 80-talet var det popmusik som gällde men senare blev det mogendans. Med bandet Charlies turnerade han i cirka tio år. Charlies vann den landsomfattande Viihdyttäjä-99 -tävlingen. Vid den tidpunkten ändrades sångspråket från svenska till finska.

Charlies fick ett skivkontrakt (1999) och agerade husband i tv programmet Kesäillanvalssi. Året därefter blev det en andra placering i tävlinen Syksyn sävel.

Charles, som blev soloartist år 2004, har också senare nominerats till Emma-priset (2006), valts till Årets manliga artist (Iskelmä Radio 2007) och tilldelats det prestigefyllda Iskelmä Finlandia -priset (2009).

Charles har gjort tusentals spelningar som  gjort honom känd i hela landet. Han har dessutom gett ut många album, varav 4 har överskridit gränsen för guldskiva (mer än 15 000 sålda ex).

Charles har också ett eget musikförlag, Meir Music. Han har haft en egen studio, samt skrivit musik för många finska och svenska artister.

Charles fortsätter att uppträda med finsk Iskelmä som tidigare.

Läs mera

Tilläggsuppgifter

Specialprogram

Sammansättning

Charles Plogmans Orkester är:

Charles Plogman: sång/gitarr

Matti Koskinen: keyboards/dragspel/sång

Mårten Raikula: bas/sång

Anders Salin: trummor

Video

Fotografier

Mainonnan tekijä: Kuvia saa käyttää tapahtumien mainonnassa, jossa artistit esiintyvät.
Median edustaja: Kuvia saa käyttää hyvien tapojen mukaisesti lehden toimituksellisiin julkaisuihin, joissa artistia on haastateltu. Toivomme ilmoitusta käytöstä.
Pyydä copyrightia muihin käyttötarkoituksiin. Kuvaajan nimen puuttuessa käytä ”MagnumLive kuvapankki”.