FI / EN

Ari Nylundin orkesteri

Timo Rahkonen & Ari Nylundin orkesteri seisovat nurmella mustissa esiintymisvaatteissaan.
Seuraavat keikat
4542 - 1 - 0

La 1.6.24

Huvilintu
Raisio

To 6.6.24

Kapakanmäki
Hämeenlinna

Ke 12.6.24

Virtain Hiekkarannan lava
Virrat

Pe 21.6.24

Pajarinhovi
Kitee

La 22.6.24

Jenkkapirtti
Asikkala

Su 23.6.24

Uittamo Paviljonki
Turku

To 27.6.24

Littoisten lava
Kaarina

Pe 28.6.24

Kapakanmäki
Hämeenlinna

La 6.7.24

Iitiän lava
Lappeenranta

Su 7.7.24

Helsinki Pavi
Vantaa

Pe 19.7.24

Hangan Lava
Hankasalmi

La 20.7.24

Urjanlinna
Sievi

La 17.8.24

Pajarinhovi
Kitee

Esittely

Ari Nylundin orkesteri koostuu neljästä pitkänlinjan muusikosta. Yhtye perustettiin yleisön toiveesta ja keikkailu alkoi syksyllä 2023.

Tanssiorkesterin musiikki koostuu laajasti tanssijalan alle käyvistä tanssilajeista ja rytmeistä. Kokoonpano panostaa myös äänentoistoon: orkesteri on tarkka tempoista, ja sen jäsenillä koulutusta äänentoistossa.

Ari Nylundin viimeisin pesti on ollut perustamassaan Sävel-orkesterissa, ja hänet tunnetaan tanssivana ja kilpatanssitaustaisena kosketinsoittajana, jonka riemuisa esiintymistyyli on saanut somessa kymmeniätuhansia striimejä. Timo Rahkonen on laulupestinsä ohella myös yhtyeen basisti.

Yhtyeen jäsenillä on kokemusta vaikka muille jakaa. Olisi ehkä helpompi luetella ne artistit, joita nämä miehet eivät ole kompanneet. Katso kokoonpanoista lisää herrojen osaamisesta.

Yhtyeessä soittavat seuraavat muusikot:

Timo Rahkonen, laulu ja basso
Ari Nylund, koskettimet ja äänentoisto
Ari Ikonen, rummut
Risto Salmi, puupuhaltimet

• Lataa juliste A3 (PDF)

Lue lisää

Lisätiedot

Erikoisohjelmat

Kokoonpano

Ari Nylund

Ari Nylund on energinen pitkänlinjan kosketinsoittaja. Hän on valmistunut Sibelius-Akatemiasta äänisuunnittelijaksi ja harrastanut soiton ohella kilpatanssia Järvenpään Cavaljeerissa.

Hän on toiminut muun muassa Juhani Markolan, Einin, Jamppa Tuomisen, Eino Grönin, Armin & Dannyn, Mikko Alatalon ja Bianca Moralesin säestäjänä. Lisäksi hän on myös soittanut Mestarit Areenalla ja Mister Skandinavia -kiertueella.

Timo Rahkonen

Timo Rahkonen on pitkän kokemuksen musiikin parissa omaava laulava basisti.  Hänen vanhempansa olivat lähtöisin luovutetusta Karjalasta, ja molemmat olivat kovia kuoroihmisiä. Musikaalisuuden juuret ovat siis sieltä peräisin. Timon kotona soi aina radiosta iskelmämusiikki eli vanha tanssimusiikki. Se on hänen mieleistään musiikkia. Laulajista esikuvinaan Timo pitää Olavi Virtaa ja Teijo Joutselaa. Vuosien myötä musiikin suhteen Timosta on tullut kaikkiruokainen – pääpainon kuitenkin ollessa kotimaisessa musiikissa.

Kiertämisestä oli muutama vuosi taukoa, vaan jälleen on tullut palo esiintymiseen ja aistimaan tanssilavojen tunnelmaa.

Ari Ikonen

Ari Ikonen on ammattimuusiikko, joka opiskeli Oulunkylän pop-jazz -konservatoriossa. Hänen soitin valintaansa vaikutti suuresti hänen setänsä rumpali Tapani ”Nappi” Ikonen.

Ari on soittanut vuodesta 1979 alkaen useissa eri orkestereissa ja levyttänyt runsaasti. Solisteja, joiden kanssa hän on soittanut, on lukuisia; mm. Eino Grön, Jamppa Tuominen, Meiju Suvas, Tapani Kansa, Eija Kantola, Lea Laven, Matti ja Teppo, Paula Koivuniemi, Arja Koriseva jne.

Risto Salmi

Risto Salmi on soittanut monissa eri kokoonpanoissa, mm. Riku Niemi Orchestrassa, Helsingin kaupunginteatterissa, The Great Helsinki Swing Big Bandissä, Komediateatteri Arenassa Olli Ahvenlahden orkesterissa, Tapani Kansan bändissä, Lahden kaupunginteatterisissa, Vantaan Viihdeorkesterissa, Sinfonia Lahdessa, UMOssa, Jari Puhakan Orkesterissa. Lisäksi sotilassoittokunnissa ja poliisisoittokunnassa.

Risto on soittanut myös useilla levyillä mm. Jorma Kääriäinen, Kari Tapio, Matti Esko, Amadeus Lundberg, Johanna Pakonen, Saija Tuupanen, Samuli Edelman, Tomi Markkola, CMX, Kari piironen, Charlies ja Paula Koivuniemi. Timo Alakotila. Timo Turpeinen.

Risto on myös vuosien varrella esiintynyt lukuisilla festivaaleilla sekä kotimaassa että ulkomailla, joista mainittakoon Seinäjoen Tangomarkkinat, Satahäme soi Kultainen harmonikka  sekä Primus Ikaalinen, Waheke Island (Uusi-Seelanti), I love jazz (Brasilia), Fidzi international jazz Festival, Ascona Jazz (Sveitsi), Baltic jazz, Pori Jazz, Elo Jazz, Linnajazz, Himos iskelmäfestivaali, Kellokosken kesäsoitto, Helsingin juhlaviikot, Saaristomeri festivaali, Seinäjoen vauhtiajot, Elämän kevät konsertti, Forssan mykkäfilmifestivaalit ja Tapsan Tahdit sekä mm. Åke Lindmanin stunt-saksofonistina sarjassa Kirjava silta: Hän on esiintynyt myös Kekkosen hautajaisissa.

Risto on opiskellut Sotilasmusiikkikoulussa sekä Sibeliusakatemiassa. Pääsoittimina ovat saksofonit ja klarinetti.

Videot

Kuvat

Mainonnan tekijä: Kuvia saa käyttää tapahtumien mainonnassa, jossa artistit esiintyvät.
Median edustaja: Kuvia saa käyttää hyvien tapojen mukaisesti lehden toimituksellisiin julkaisuihin, joissa artistia on haastateltu. Toivomme ilmoitusta käytöstä.
Pyydä copyrightia muihin käyttötarkoituksiin. Kuvaajan nimen puuttuessa käytä ”MagnumLive kuvapankki”.