In English

MagnumLive

Koiruuksia – Mirkka & Luis

Mirkka & Luis on lastenmusiikkiyhtye, joka viihdyttää ja laulattaa lapsia. Mukaansatempaavassa ohjelmanumerossa soivat uudet lastenlaulut, aiheina mm. möröt sängyn alla, tuhannet miksi-kysymykset, kommellukset, käsien ja hampaiden pesut ja nukkumaanmenot. Esityksen punaisena lankana on Koiruuksia-levy, jonka yhtye julkaisi kansainvälisenä lasten oikeuksien ja lastenmusiikin päivänä 20.11.2018.

Yhtye koostuu kahdesta monipuolisesta muusikosta, joista molemmat ovat tulleet tutuiksi useiden Suomen eturivin artistien kokoonpanoista. Luis Herrero tunnetaan muun muassa Mariskan ja Jarkko Martikaisen bändeistä niin laulajana kuin basistinakin. Lisäksi hän sekä musisoi että näyttelee lastenteatteria esittävässä TosiTeatterissa. Mirkka Paajanen on puolestaan kiertänyt Suomea muun muassa Cheekin, Samuli Edelmannin ja Mikko Kuustosen kanssa. Mirkka on tehnyt myös kappaleita mm. Samuli Edelmannille ja Suvi Teräsniskalle

Koiruuksia-levyn kappaleet ovat pääosin Mirkan käsialaa. Levyn kokoonpanoksi valikoitui joukko Suomen parhaimpia soittajia, mm. Kaihon Karavaanien riveistä. Levyn tuotti Kaihon Karavaaneista ja Egotripistä tutuksi tullut Sampo Haapaniemi, joka on tuottanut myös Ella ja Aleksi -levyt, sekä vuoden 2017 lastenlevyn Mimmit-yhtyeelle.

– Toivon levyn biisien herättävän musiikillisen nautinnon lisäksi ajatuksia ja keskustelua kaikenlaisista tunteista ja niiden käsittelystä, lähimmäisyydestä, erilaisuudesta ja suvaitsevaisuudesta. Musiikillisesti halusin viedä lapset matkalle maailman ympäri, tutustumaan erilaisiin kulttuureihin, musiikkityyleihin ja maailmoihin, joihin musiikin kautta voi kurkistaa, kertoo Mirkka.

Laulupaja

Kaksikko pitää myös laulupajoja, joissa paneudutaan tunnetaitojen tärkeyteen. Keskeisenä ajatuksena oli auttaa lapsia sanoittamaan itse itseään ja antaa laulujen kautta työkaluja vaikeidenkin tunteiden kohtaamiseen, musiikin tuomaa iloa unohtamatta. Yksi Koiruuksia-levyn kappaleista, Esikouluun, on tehty juuri tällaisessa laulupajassa yhdessä esikoululaisten kanssa.

Tämä huikea lastenmusabändi palkittiin vuoden 2019 valtakunnallisessa Lastenmusiikkipäivän Jellon -gaalassa Vuoden tulokkaana!