FI / EN

Esa Nummela ja Mykkäkoulu

Esa Nummela musta lierihattu päässään.

Laulaja, muusikko ja näyttelijä Esa Nummelan vuosi on alkanut reippaan keikkailun siivittämänä. Erilaiset bändi- ja  trubakeikat täyttävät kalenteria. Kesällä Esa nähdään jälleen Mustion Linnan kesäteatterissa, tällä kertaa farssissa nimeltään Ulkomaalainen, jossa Esan rinnalla nähdään mm. näyttelijätär Sari Havas.

Helmikuussa Esa Nummelta kuullaan uutta studiomusiikkia ja luvassa on Mykkäkoulu.

– Tuottajani Petri Munckin käden jälki näkyy tässä mun sanoittamassa ja säveltämässä Mykkäkoulu-biisissä. Pete on toiveestani tuottanut kappaleen tällaiseen moderniin pop-muotoon. Saatiin siis minulle tyypillisten akustisten kitaroiden kylkeen oikein kunnon EDM-konebiittiä, ja johan alkaa jalka vipattaa.

– Tekstistä täytyy mainita, että kyllä se ihminen (ainakin allekirjoittanut) on muuttunut vuosien saatossa. Tässä tekstin alkuriimit syntyi ensimmäisen kerran servetinnurkkaan about parikymmentä vuotta sitten. Minä olin se joka riitojen sattuessa pidin mykkäkoulua, nyt asiat on ehkä hippasen toisin. Riippuu tietysti kenen kanssa ja milloin sammakoita suustaan päästää…”. Nyt riimit on purkissa ja lopputulos tässä.

Esa Nummelan Mykkäkoulu -single julkaisu 3. helmikuuta 2023.
Säv. ja san. Esa Nummela, sov. Petri Munck ja Esa Nummela/ Masterointi: Henkka Niemistö, Chartmakers / MagnumLive Oy 2023

Esa Nummela: Spotify Instagram Youtube