FI / EN

Energia-bändiltä uutta musiikkia – Ennen auringonnousua

Energia-orkesteri

Tanssi- ja iskelmäyleisön suosikiksi noussut Energia julkaisee uutta musiikkia keväällä 2023. Vuoden ensimmäisenä kappaleena julkaistaan yhtyeen basistin, Joonas Almilan, säveltämä instrumentaalikappale Ennen auringonnousua. Hän kertoo sävellyksestä seuraavaa:

– Instrumentaalikappaleet ovat siitä kiitollisia, että kuulija voi itse luoda niihin niin monta erilaista tarinaa. Tässäkin voi esimerkiksi kuvitella itsensä suomalaisten maisemakuvien lähteille, tai sitten kehitellä vaikka minkälaista draamaa ja romantiikkaa hetkeen ennen auringonnousua. Siksipä en turhaan haluakaan sitoa kuulijaa siihen, mitä kaikkea omassa mielessä on tätä tehdessä ollut. Musiikillisesti päällimmäisenä oli ajatus tehdä upealle kitaristillemme, Petri Hokkaselle, soolokappale, jossa hän pääsee tuomaan esiin monenlaisia laulavia sävyjä soittimestaan.

Tunnelmallinen ja elokuvamainen sävelmä maalaa upeasti värejä ja muotoja, joiden äärellä voi pysähtyä tai antaa kappaleen kuljettaa pitkin tanssilattiaa.

Energialta ovat ilmestyneet aiemmin singlet Tyhjä huone ja Maailma vaihtaa värejään. Energia keikkailee myös Teemu Roivaisen rinnalla ja on ollut viimeaikoinakin monien konserttikiertueiden orkesterina. Katso keikkakalenteri bändin sivuilta.

Instagram: @energiaorkesteri

Joonas Almila (basso) / Petri Hokkanen (kitara), Kevin Knouna (rummut), Niko Saloheimo (piano), lisäksi Sanna Kokko (viulu), Jussi Alho (alttoviulu), Louna Hosia (sello).

Energia-yhtyeen singlen kansi: Ennen auringon nousua. Kuvana sumuinen aamumaisema suolla.

Energia – Ennen auringonnousua (instr), cds / Julk. to 4.5.2023
Säv. Joonas Almila Sov. Joonas Almila, Petri Hokkanen, Kevin Knouna, Ari-Pekka Laukkanen ja Niko Saloheimo
Miksaus: Ari-Pekka Laukkanen. Masterointi: Svante Forsbäck
c & p: MagnumLive / Magnum Music