FI / EN

Yrityksen historia

MagnumLive on kypsynyt alansa moniosaajaksi usean alalla pitkään toimineen yhtiön fuusioitumisesta yhdeksi osaamistaloksi: Extra Viihde Oy (artistien välitys ja edustus), Promosystems Oy (videotuotanto ja tekninen toteutus), Musiikkimyynti Oy (esiintyjien välitys), Manari Oy (musiikki- ja huumoriteatteri), Viihdekeskus Oy (artistivälitys), Magnum Music Oy (levy-yhtiö), sekä Messu- ja suunnittelutoimisto Formaatti Oy.

Extraviihteestä MagnumLiveksi

Vanhin fuusioiduista yhtiöstä on Extra Viihde, jonka perustamisvuosi oli 1969 nimellä Extra Viihdepalvelut Suomi Ky. Extran edustuksissa ovat olleet sadat viihdealan huippunimet, monet edelleen maamme kysytyimpiä nimiä. Vuonna 1984 perustettu Promosystems toteutti monipuolisesti kiertueiden ja yleisö- sekä yritystapahtumien tekniikkaa kaikkialla kotimaassa sekä toisinaan eri puolella Eurooppaa. 1980 -luvulla perustetut ja pääkaupunkiseudulla toimineet Musiikkimyynti (1978) ja Manari (1984) olivat alansa arvostettuja pientoimistoja, jotka vuosien 2009 ja 2011 fuusioiden myötä täydensivät entisestään viihdetarjontaamme.

Vuonna 1987 perustettu Messu- ja suunnittelutoimisto Formaatti Oy:n liiketoiminta fuusioitui MagnumLiveen kesällä 2015. Vuonna 2003 perustettu levy-yhtiö Magnum Music Oy on nykyään MagnumLiven levy-merkki, jonka nimissä julkaisemme kotimaista viihdettä. Magnum Music -tuotantoa myy mm. verkkokauppa MagnumShop. MagnumLive Oy nimi otettiin käyttöön lokakuussa 2012. Lisäksi Magnum -konserniin ovat kuuluneet kaksi itsenäistä sisaryritystä, teknistä toteutusta harjoittavat RMC Light & Sound Oy (1980) vuodesta 2011 lähtien ja Lakeus Sound Oy (2008) elokuu 2015 alkaen.

Vuodesta 2022 MagnumLiven tytäryhtiötä ovat MagnumEvents, MagnumSound ja RLS Holding.