In English

MagnumLive

Vili Mustalammen Hullu maailma yhdistää Karibian suomalaisiin mielenmaisemiin

JULKAISTU 11/06/2021
Viii Mustalampi, levy

Vili Mustalammelta ilmestyi pe 11.6.2021 suomalaista kaihoisaa mielenmaisemaa ja Karibian iloisia rytmejä yhdistelevän albumi Hullu maailma. Latinopopin lähettilääksi tituleerattu Mustalampi johdattaa kuulijat aurinkoisiin tunnelmiin asiaankuuluvasti tanssiaskelin, mutta välillä käydään syvissäkin vesissä. Vilin käsittelyssä salsa, cha cha, merengue, son ja timba saavat aisaparikseen suomenkieliset tekstit ja iskelmällisen tarinankerronnan.
 
Hullu maailma on Mustalammen ensimmäinen suomenkielinen pitkäsoitto.
 
– Tämä on se levy, josta olen haaveillut siitä lähtien, kun aloin kirjoittamaan musiikkia suomeksi eli noin viisi vuotta sitten, useita espanjankielisiä albumeita sekä lastenmusiikkia julkaissut Mustalampi kertoo.
 
Latinomusiikin perinne on siis Vilillä hallussa, mutta nyt se on saanut modernimpia muotoja. 
– Yritän olla avoin maailmalle ja kaikelle erilaisuudelle. Aina se ei ole helppoa. Meitä hulluja on niin monenlaisia. Hyvä keino tähän on ottaa asioihin etäisyyttä ja ottaa sitä tarpeeksi. Avaruudesta käsin, kun asioita katsoo, itselle omituiset ilmiöt ja kanssaihmisten outoudet alkavat näyttämään suhteellisen tavallisilta, Vili pohtii. 

Hulluun maailmaan johtanut Mustalammen sooloprojekti käynnistyi syksyllä 2017. Sen jälkeen hän on julkaissut kahdeksan singleä. Niistä viimeisin, huhtikuussa ilmestynyt Nuori Sydän on mukana myös albumilla.

Mustalammen bändi koostuu alansa ehdottomista huippumusikoista: kitarassa on afrobändi Helsinki-Cotonou Ensemblen johtaja Janne Halonen, bassossa Puro Paju ja rytmisektiossa muun muassa Orkestra Suorasta Lähetyksestä ja Don Johnson Big Bandista tutut rytmiveljekset Ricardo Padilla ja Tero Rantanen. Levyllä on myös vahva vierailijakaarti, muun muassa Kalevi Louhivuori, Mikko Kaakkuriniemi, Janne huttunen ja Joonas Widenius.

Hullu maailma Spotifyssa.

Vili Mustalampi, CD Hulliu Maailma
 
Levynjulkaisukeikka:
To 17.6. Klo 19.00
Storyvillen terassi, Helsinki
Facebook-tapahtuma

Vili Mustalammen Facebook / Instagram.